Αθόρυβα υλοποιείται εξοπλιστικό πρόγραμμα δεκαπενταετίας, δήλωσε ο Κύπριος ΥΠΑΜ




Ο Κύπριος υπουργός ‘Αμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης, δήλωσε ότι «το υπουργείο ‘Αμυνας εργάζεται συστηματικά και αθόρυβα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς». Πρόκειται, είπε, για ένα πρόγραμμα 15ετίας, το οποίο «για πρώτη φορά εφαρμόζεται και υλοποιείται στη βάση συντεταγμένων χρονοδιαγραμμάτων».

Ο κ. Φωκαίδης δήλωσε ότι η Εθνική Φρουρά «έχει αναβαθμιστεί τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά», μέσα από μια διαδικασία ριζικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

Σε χαιρετισμό στην τελετή αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2017 Β’ ΕΣΣΟ, ο υπουργός είπε ότι ενισχύονται οι Ειδικές Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η Στρατονομία, μέσα στο πλαίσιο του Σχεδίου για την Αναδιοργάνωση και Εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς. Ενός Σχεδίου, είπε, «που με συνέπεια υλοποιείται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και που μετατρέπει την Εθνική Φρουρά σε ένα σύγχρονο ευέλικτο και αξιόμαχο στρατό, με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές ικανότητές».

Ο υπουργός δήλωσε ότι «η μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν συνέβαλε μόνο στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του θεσμού, αλλά οδήγησε και στη δραστική μείωση της φυγοστρατίας» .

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

17/11/2017 19:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτου
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: