Απροετοίμαστος ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε Eurogroup και διασκέψεις για Κύπρο, λέει ο Νικόλας




Δεν επιτρέπεται να πηγαίνουμε απροετοίμαστοι και χωρίς στρατηγική σε κρίσιμα ζητήματα όπως το Eurogroup και οι Διασκέψεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Λάρνακα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «στη χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ουσία ομολόγησε ότι είχε μεταβεί στο κρίσιμο Eurogroup του 2013 χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία. Το ίδιο ομολόγησε και για τις δύο πενταμερείς Διασκέψεις του Κυπριακού».

Πρόσθεσε ότι «για τέτοια κρίσιμα ζητήματα δεν επιτρέπεται να πηγαίνουμε απροετοίμαστοι και να μην υπάρχει στρατηγική, δηλαδή με άλλα λόγια η μόνη επιλογή να είναι το πιστόλι στον κρόταφο και να μας επιβάλλονται λύσεις που δεν γίνονται αποδεκτές από το λαό μας, νέες υποχωρήσεις και γενναιόδωρες προσφορές. Είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που χρειαζόμαστε μία νέα στρατηγική για τη Κυπριακή Δημοκρατία και για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, με την οποία στρατηγική θα διεκδικήσουμε αυτά που απαιτούν οι πολίτες και όχι αυτά που θέλουν να μας επιβάλλουν τρίτοι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «μόνο η δική μας στρατηγική παρουσιάζει κάτι το καινούργιο, για το πώς εμείς θα διεκδικήσουμε αυτά που θεωρούμε ότι προσδοκεί και επιδιώκει να έχει ο κόσμος σε ότι αφορά το Κυπριακό αλλά σίγουρα και στα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης».

Αντιστρέφοντας το ερώτημα, ο υποψήφιος Πρόεδρος διερωτήθηκε «ποια είναι η στρατηγική είτε του κ. Αναστασιάδη είτε του κ. Μαλά για να κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία; Αυτό που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής είναι μόνο ότι θα συνεχίσουν από εκεί που μείναμε και θα δώσουν νέες υποχωρήσεις», καταλήγοντας πως «αυτό δεν είναι στρατηγική, είναι απουσία στρατηγικής».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου – Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 06/11/2017 14:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: