Ανείπωτη «θλίψη» για τα θύματα του μακελειού στο Τέξας: 26 άνθρωποι νεκροί




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «τρομακτικό» το μακελειό που διέπραξε ένας ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε μια εκκλησία βαπτιστών στην Πολιτεία του Τέξας σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 ανθρώπους, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις ο πόνος και η θλίψη που αισθανόμαστε» για τα θύματα.

Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή στο Τόκιο, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας δώδεκα ημερών που κάνει στην Ασία, στην οποία αναμενόταν να κυριαρχήσουν οι συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα και το εμπόριο. Η περιοδεία του όμως επισκιάστηκε από την επίθεση του ενόπλου στην εκκλησία του νοτιοανατολικού Τέξας όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 20, σύμφωνα με τις αρχές.

«Έχουμε ραγισμένη καρδιά» αλλά «ενωνόμαστε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αυτό κάνουμε καλύτερα», «στέκουμε δυνατοί», είπε ο Τραμπ κατά την έναρξη μιας συνάντησης με επιχειρηματίες. Ο αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές θα βοηθήσουν στις έρευνες των αρχών του Τέξας και ότι όλη η Αμερική προσεύχεται στον θεό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΔΩ

06/11/2017 03:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Τόκιο, Japan

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: