Αναβολή συζήτησης για την πώληση πυρομαχικών σε Σαουδική Αραβία ζητά ο Τσίπρας: Θέλει να είναι παρών




Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός για την αναβολή της αυριανής συζήτησης αναφορικά με την επερώτηση 13 βουλευτών της ΝΔ για την πώληση βλημάτων και βομβών στην Σαουδική Αραβία.

Αναμένεται δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική πρακτική, ο Νίκος Βούτσης δεν μπορεί παρά να κάνει δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού.

Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση της ερώτησης της ΝΔ για πιθανά πράξη και παραλείψεις του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία θα αναβληθεί για δεύτερη φορά.

Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε το αίτημα για αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης μόλις την προηγούμενη της κοινοβουλευτικής μάχης και ενώ η ημερομηνία της «αναμέτρησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πάνο Καμμένο είναι γνωστή εδώ και ημέρες, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Πληροφορίες ότι ενδεχομένως η πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε από το πρωθυπουργικό γραφείο τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το ζήτημα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Κικίλιας: Βόμβες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Η συνέχεια μιας συμπεριφοράς που είναι επιλήψιμη στο υπουργείο Άμυνας αποδεικνύει το όχι μεμονωμένο της περίπτωσης» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε την πώληση 300 βομβών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τελικά εμφανίζεται να πουλάει 1.000 βόμβες χωρίς την έγκριση της επιτροπής της Βουλής, χωρίς διακρατική συμφωνία και χωρίς απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε περίεργο τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν τα χρήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επισημαίνοντας πως θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις αύριο στη Βουλή.

«Οι κύριοι υπουργοί και ο πρωθυπουργός που έβαλαν τις υπογραφές τους στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία στο ΚΥΣΕΑ μήπως έπρεπε ενόψει της αυριανής συζήτησης να ξανακοιτάξουν τις υπογραφές τους;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στο ζήτημα.

Αντιδρά η Ένωση Κεντρώων

Σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία μέσω μεσαζόντων, ζητάμε από τον Υπουργό Άμυνας να προσκομίσει στοιχεία για το πώς και με ποια έγγραφα επρόκειτο να γίνει η πώληση στην Σαουδική Αραβία. Αν δεν προσκομιστούν στοιχεία θα έχουμε και πάλι φωνασκίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και θα αιωρείται η υποψία για παρουσία μεσαζόντων.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

22/11/2017 14:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: