Αφελές και επικίνδυνο για ΗΠΑ να πιστεύει ο Τραμπ τον Πούτιν, περί μη ανάμιξης, λέει ο Μακέιν




Το να «πιστεύει» ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν «ειλικρινής» δηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν είχε καμία ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές είναι «αφελές» και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο τέλος της συνόδου κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ Ανόι, ο Πούτιν χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί ρωσικής ανάμιξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ σήμερα δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ειλικρινής όταν αρνήθηκε την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και επανέλαβε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τη Ρωσία για τη Συρία», υπογράμμισε ο Μακέιν με ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπό του χθες Σάββατο.

Ο γερουσιαστής τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για «τα συμφέροντα των ΗΠΑ» και το «να πιστεύει κανείς το αντίθετο δεν είναι μόνο αφελές, αλλά θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Έπειτα από την συνάντηση που είχε με τον Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν είχε αναμιχθεί στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Μου είπε ότι δεν ανακατεύτηκε καθόλου στις εκλογές μας. Κάθε φορά που με βλέπει, μου λέει ‘δεν το έκανα αυτό’ και τον πιστεύω αληθινά όταν μου το λέει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

12/11/2017 04:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: