Τουρκικές παραβιάσεις: 10 …με υπέρπτηση για “ρεαλιστικότητα” στην ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017




Συνεχίσθηκε και την Πέμπτη η προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο διότι εισέβαλαν σε 3 σχηματισμούς 3 (1 x 4 F-16 & 2 x 2 F-16), συνολικά 8 μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία ήταν όλα οπλισμένα, καθώς και ένα μεμονομένο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών – ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου CN-235.

Ο αριθμός των παραβιάσεων του ΕΕΧ έφθασε τις 10, όλες από σχηματισμούς μαχητικών , και των παραβάσεων του FIR τις 7. Το κύριο στοιχείο που δεικνύει την διαφοροποίηση της πρόκλησης σε σχέση με εχθές αλλά και την εναλλαγή της τουρκικής τακτικής είναι το γεγονός ότι όλα τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ μια αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή (αερομαχία).

Σε γενικές γραμμές η τουρκική αεροπορία παίζει σε δύο ταμπλό. Κάποιες φορές παίζει το «παιχνίδι» της φθοράς με είσοδο πολλών αεροσκαφών τα οποία φεύγουν όταν φθάνουν τα ελληνικά, και κάποιες άλλες έρχονται οπλισμένοι και με εριστική διάθεση που καταλήγει σε αερομαχία.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι έλληνες χειριστές πράττουν το καθήκον τους με επαγγελματισμό κατά πάγια ελληνική πρακτική όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίζονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Φυσικά όπως έχει προαναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση, εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν και η υπέρπτηση που πραγματοποίησε ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16, στις 14:46 άνωθεν ν. Φαρμακονήσι, στα 24.000 πόδια, ενώ θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ότι η αυξημένη αλλά και διαφοροποιημένη τουρκική προκλητικότητα είχε ως στόχο να κάνει μάλλον πιο «ρεαλιστικό» το σενάριο της άσκησης ευρεία κλίμακας ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

Με στοιχεία ΓΕΕΘΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: