Το προσφυγικό δεν είναι εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των 53 και του κ. Μουζάλα, σημειώνει η ΝΔ




Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. σχολιάζεται η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος από την Κυβέρνηση, ενώ λίγο νωρίτερα ο κ. Μουζάλας σε δική του ανακοίνωση δήλωνε “σύμπλευση” με τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για το όλο θέμα.

Σε ότι αφορά το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος από την Κυβέρνηση, η ανακοίνωση ήταν η εξής:

«Μακάρι το προσφυγικό να ήταν ένα ακόμη εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των 53 και του κ. Μουζάλα.

Δυστυχώς, όμως, την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πάλι στα νησιά μας φέρει στο σύνολό της η Κυβέρνηση, που έχει αποτύχει παταγωδώς να προστατεύσει τα σύνορα, να επισπεύσει την χορήγηση ασύλου, να εφαρμόσει τη συμφωνία επιστροφής των παράνομων μεταναστών και – κυρίως – να αξιοποιήσει τα κονδύλια της Ε.Ε.

Καλούμε προσωπικά τον κ. Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας και ο νοών νοείτω».

31/10/2017 18:44 ΝΔ Αθήνα

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κινείται «στην κατεύθυνση που η πραγματικότητα επιβάλλει» και είναι «σύμφωνη με την κυβερνητική μας πολιτική, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και όσων υπαγορεύει η κοινοτική και ελληνική νομοθεσία» δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός συμπληρώνει ότι «η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρεαλιστική οδός διαχείρισης του προσφυγικού- μεταναστευτικού και πάνω σε αυτήν θα κινηθούμε».

Στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε, ο κ. Μουζάλας επισημαίνει επίσης, ότι «τώρα είναι η ώρα να δραστηριοποιηθούμε με μεγαλύτερη ένταση για επίλυση δυσχερειών που αναπόφευκτα δημιουργούνται κατά τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος».

Επιπλέον υπογραμμίζει, ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να σεβόμαστε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται καθώς και να καθιστούμε σαφές το πλαίσιο των υποχρεώσεών τους απέναντι στην πολιτεία».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΓ τονίζει, πως οφείλει η ΕΕ να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξασφάλιση νομίμων οδών για πρόσφυγες και μετανάστες και στην εγκατάσταση διαδικασιών υποδοχής ταυτοποίησης εκτός Ευρώπης.

Να επιταχύνει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης με συμμετοχή όλων των κρατών μελών, αλλά και να ενισχύσει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων και των μεταναστών και τέλος, να πάρει τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες για να τερματιστεί η κρίση στις χώρες αυτές, γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει κυρίως να κάνει με τις μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στην Ευρώπη και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.


31/10/2017 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: