To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την σφαγή στο Λας Βέγκας! Προσήλυτος στο Ισλάμ ο δράστης




Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λας Βέγκας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 400, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq.

Σύμφωνα με το Amaq, ο δράστης προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από μήνες.

«Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή.

«Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από λίγους μήνες» προσθέτει το Amaq.

Ωστόσο δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας συνδέεται με κάποια διεθνή τζιχαντιστική οργάνωση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Επιπλέον, ο ένας εκ των δύο αξιωματούχων της αμερικανικής διοίκησης ανέφερε στο Ρόιτερς ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Τόνισε, επίσης, ότι οι αρχές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.

Τουλάχιστον 10 όπλα είχε ο δράστης

Ο Στίβεν Πάντοκ, ο 64χρονος που σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους το βράδυ της Κυριακής αφού άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους σε μια συναυλία από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Λας Βέγκας, είχε τουλάχιστον 10 όπλα μαζί του, έγινε γνωστό από τον σερίφη του Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης αυτοκτόνησε προτού φθάσει η αστυνομία. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε τσεκ ιν στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 406 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δηλώσεις για την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας περίπου στις 17.30 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Μοναχικός λύκος

Περισσότεροι από 400 είναι οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Κλαρκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αστυνομία εντόπισε ένα από τα οχήματα που ανήκε στον ύποπτο ως δράστη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Στίβεν Πάντοκ.

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι η αστυνομία εκτιμά πως έχει εντοπίσει την γυναίκα που καταζητούσε σε σχέση με την επίθεση.

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας ήταν κάτοικος της πόλης και έδρασε μόνος, σύμφωνα με το σερίφη της πόλης.

Οι New York Times είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι η στυνομία ερευνά πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της γνωστής κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας.

Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωινκής δικτύωσης ανάφεραν ότι το ξενοδοχείο Mandalay Bay Casino είχε αποκλεισθεί και ότι δύο ένοπλοι πυροβόλησαν έναν σωματοφύλακα και αστυνομικούς.

Σε βίντεο από τον τόπο της επίθεσης που αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ φαίνονται οι θεατές της συναυλίας να πέφτουν στο έδαφος , ενώ ακούγονται πυρά αυτόματου όπλου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στο ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με το CNN και τους NYT.

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν του Λας Βέγκας έχουν διακοπεί προσωρινά.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

02/10/2017 17:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
Κάιρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: