Στόχος τους ο διαμελισμός της Τουρκίας, λέει ο Ταγίπ Ερντογάν και απειλεί τους Κούρδους




“Τί δουλειά έχεις εσύ στο Κιρκούκ;”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στον ηγέτη ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί ρωτώντας τον “με ποιο δικαίωμα λέει ότι το Κιρκούτ είναι δικό του”.

Σε ομιλία τους στους κοινοτάρχες της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν εκεί ούτε στο ΡΚΚ, ούτε και στο Ισλαμικό Κράτος να το χρησιμοποιήσουν και πως επανέλαβε τη γνωστή του φράση πως αν χρειαστεί ‘θα πάνε ένα βράδυ ξαφνικά’.

“Το κάναμε στο Ίντλιμπ; Το κάναμε. Θα το κάνουμε και από δω και πέρα. Με το να το λες, δεν μπαίνεις. Μπαίνεις ένα βράδυ ξαφνικά”, είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως η Τουρκία απειλείται από πολιορκία τρομοκρατίας. “Είμαστε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο σενάριο. Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιορκία της χώρας από την τρομοκρατία”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος λέγοντας πως στόχος είναι ο διαμελισμός της Τουρκίας.

“Η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από 80 εκατομμύρια. Η μεγαλύτερη δύναμη της Τουρκίας είναι ότι ανήκει σε εκατοντάδες εκατομμύρια αδελφούς οι οποίοι έχουν κοινό ιστορκικό παρελθόν σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή”, ανέφερε.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 18/10/2017 17:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: