Στόχος η αναγέννηση της Κεντροαριστεράς, δηλώνει η Φώφη Γεννηματά για τις κινήσεις στον χώρο




Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφ. “Το Καρφί” τόνισε ότι “στόχος μας είναι η αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς που είναι η ταυτότητά μας και η επανασύνδεσή μας με την λαϊκή βάση της παράταξης”.

Ερωτηθείσα αν θα προτείνει θέσεις αντιπροέδρων σε περίπτωση εκλογής της, είπε ότι στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι σημασία δεν έχουν οι ατέρμονες οργανωτίστικες συζητήσεις και κατανομές ρόλων, όσο το να θέσει η παράταξη την πολιτική και προγραμματική ατζέντα της για τα προβλήματα της χώρας.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση της ότι θα εκλεγεί στη θέση του προέδρου της παράταξης, σημειώνοντας ταυτόχρονα και με δεδομένο ότι οι συνυποψηφιοί της έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν και την επόμενη μέρα, ότι “η τελευταία υποψηφιότητα που απειλεί την ενότητα είναι η δική μου”.

Σε ό,τι αφορά την μορφή του νέου φορέα για την οποία έχει αναφέρει ότι θα αποφασίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ τόλμησε να κάνει τα αναγκαία βήματα μετεξέλιξης και όχι διάλυσής του και σήμερα πρωτοστατεί στην δημιουργία της νέας ενιαίας προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης.

Προσδιόρισε την φυσιογνωμία του νέου πολιτικού φορέα στην βάση των αξιών του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι “για μένα Κεντροαριστερά σημαίνει μια αδιάκοπη και ασυμβίβαστη μάχη για την καταπολέμηση των ανισοτήτων”.

Ερωτηθείσα αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο, είπε “ό,τι και να συμβεί μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει την παραμονή σε μόνιμο μνημόνιο και διαρκή επιτροπεία μέχρι το 2060 και έχει δώσε ενέχυρο τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια”.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση “για πολλά λόγια, καθυστέρηση και στο τέλος παράδοση άνευ όρων και ο λογαριασμός για μια ακόμα φορά βαρύς στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες”.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

27/10/2017 14:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: