Στο διεθνές συνέδριο Αρκτικού Κύκλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την οικολογική κρίση




Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου του Αρκτικού Κύκλου, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου Harpa, στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 2000 άτομα από 80 χώρες του κόσμου, άνθρωποι των Τεχνών, της Επιστήμης, της Πολιτικής, των Επιχειρήσεων, της σύγχρονης τεχνολογίας, που τους συνδέει η ιδιαίτερη ευαισθησία για το οικολογικό ζήτημα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο χθες το απόγευμα, μίλησε για τη σπουδαιότητα και την επίδραση της θρησκείας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την οικολογική κρίση στην εποχή μας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα να διαλεχθούν μεταξύ τους οι πνευματικοί ηγέτες, οι επιστήμονες και οι πολιτικοί, εστιάζοντας την αναφορά τους στην κλιματική αλλαγή.

«Αν θέλουμε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας σε αυτό που βλέπουμε, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας ως προς το πώς το βλέπουμε», είπε ο κ.κ. Βαρθολομαίος. «Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας για το πώς κατανοούμε και συμπεριφερόμαστε έναντι του κόσμου που μας περιβάλλει, το πώς χρησιμοποιούμε τη γνώση και τις ικανότητές μας, να τον καταστήσουμε βιώσιμο και να τον ενισχύσουμε παντοιοτρόπως» τόνισε.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση σημαίνουσες προσωπικότητες από τη διεθνή κοινότητα, ενώ ξεναγήθηκε στο Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας, όπου υπάρχουν εκθέματα θρησκευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου από τον 10 μ.Χ. αι..

Χθες βράδυ, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος της Ισλανδίας David Bartimej Tencer παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου στις εγκαταστάσεις της Επισκοπής του. Παρόντες, εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής, ήταν οι κληρικοί και στην συνοδεία του Πατριάρχου ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας, ο Παν. Αρχιμ. κ. Αλέξανδρος Λουκάτος Ι. Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο Νορβηγίας, ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος Δρ. Ιωάννης Χρυσαυγής, ο Εντιμ. κ. Rafn Alexander Sigurdsson, Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στην Ισλανδία, και οι κ.κ. Χρήστος Αναστασιάδης και Πέτρος Bazgarlo.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

15/10/2017 09:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρέικιαβικ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: