Στην Τεχεράνη ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ λόγω Κούρδων: Κοινές ασκήσεις Ιράν – Ιράκ με στόχο το Κουρδιστάν




Στην Τεχεράνη βρέθηκε ο Τούρκος αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Ακάρ όπου συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογό του υποστράτηγο Μπαγκερί.

Όπως ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου στρατηγού σχετίζεται άμεσα με το κουρδικό δημοψήφισμα. Ο Ακάρ πήγε στην Τεχεράνη για να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη Ερντογάν στο Ιράν, που πραγματοποιείται αύριο.

«Τουρκία και Ιράν είναι φίλες χώρες. Βελτιώνουμε την συνεργασία μας έναντι υπαρκτών απειλών και κινδύνων», δήλωσε ο Τούρκος στρατηγός. «Επιπλέον των πολιτικών και οικονομικών μας σχέσεων αναπτύσσουμε τις αμυντικές – στρατιωτικές μας σχέσεις», πρόσθεσε και ανέφερε πως οι δύο χώρες έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την ασφάλεια των συνόρων», όπως είπε.

«Τουρκία και Ιράν έχουν κοινή οπτική έναντι του παράνομου κουρδικού δημοψηφίσματος. Έχουν κοινή άποψη σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και απορρίπτουμε το δημοψήφισμα», δήλωσε από την πλευρά του ο Ιρανός στρατηγός, ο οποίος, στις 16 Αυγούστου, είχε επισκεφτεί την Τουρκία και είχε συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, αλλά και με τον Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, μετά τις κοινές ασκήσεις Τουρκίας – Ιράκ, διεξάγονται αυτήν την στιγμή κοινές ασκήσεις Ιράκ – Ιράν σε απόσταση μόλις 250 μ. από τα σύνορα της αυτόνομης κουρδικής περιοχής, δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: hurriyetdailynews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: