Σκληρή επίθεση Τζανακόπουλου σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Αναστασιάδη για “ναρκοθέτηση” ΕΔΟΕΑΠ




Σκληρή επίθεση εξαπολύει η κυβέρνηση στους εκδότες κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζο και Αναστασιάδη, με αφορμή το ζήτημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ.

Ένα από τα ζητήματα που, όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση πέτυχε να κλείσει με θετικό τρόπο στην πρώτη φάση των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοσιογράφων καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ και πως «το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι”.

Καταλόγισε στους δημοσιογραφικούς ομίλους των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη και Κουρτάκη ότι πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ «αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο».

Επίθεση και από τον πρόεδρο του ταμείου

«Δεν προκαλεί καμία έκπληξη η αντίδραση μίας μερίδας εργοδοτών στο σχέδιο διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, όταν οι εργοδότες, επί δεκαετίες, είχαν μάθει να μην πληρώνουν εισφορές για την ασφάλιση των εργαζομένων τους. Όπως δεν αποτελεί έκπληξη και το γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κατεστημένο του δημοσιογραφικού χώρου μετερχόμενο διαφόρων ψευδεπίγραφων επιχειρημάτων βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες εργοδότες. Άλλωστε, έχουμε συνηθίσει σε εταιρείες ΜΜΕ που λειτουργούν με αφανείς χρηματοδότες» αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καρούτζος επισημαίνει: «Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση των ρυθμίσεων για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον Τύπο να μη γίνουν έρμαια εργοδοτών με άδηλες προθέσεις και πόρους. Οι συνάδελφοι μέλη του ΕΔΟΕΑΠ οφείλουν να δώσουν βροντερό “παρών” στις καταστατικές διαδικασίες επικύρωσης των διατάξεων για την εξασφάλιση εσόδων ενός νέου μεγάλου ΕΔΟΕΑΠ, που θα αποτελεί στήριγμα για τους εργαζόμενους των ΜΜΕ».

«Οι εργοδότες, πριν σπεύσουν να εκδώσουν ανακοινώσεις, καλό θα ήταν να αιτιολογήσουν πως χάνονταν στο δρόμο των πολλαπλών τιμολογήσεων και των τριγωνικών συναλλαγών μέρος του φόρου διαφήμισης και του αγγελιοσήμου. Επίσης, καλό θα ήταν να μας πουν ποιος είναι ο μέσος μισθός που καταβάλλουν σήμερα, αλλά και πόσοι από τους εργαζόμενους που απασχολούν, αμείβονται κανονικά και πληρώνονται στην ώρα τους. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» σημειώνει ο Καρούτζος.

«Η φιλοσοφία του σχεδίου διατάξεων που επεξεργαστήκαμε και συμφωνήσαμε εργαζόμενοι, κυβέρνηση και υγιείς επιχειρηματίες των ΜΜΕ, πέραν από τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, εξασφαλίζει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατική ενημέρωση» τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ MEDIA ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

31/10/2017 12:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: