Πρώην “δορυφόροι” της ΕΣΣΔ και η Βρετανία ζητούν από την Ε.Ε. να “πατάξει” την ρωσική προπαγάνδα…




Οκτώ κράτη – μέλη της ΕΕ υπέγραψαν κοινή επιστολή, στην οποία ζητούν από τη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, να αυξήσει τις προσπάθειές της κατά της ρωσικής προπαγάνδας, ιδιαίτερα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Η επιστολή στάλθηκε την περασμένη εβδομάδα και υπογράφεται από τους ΥΠΕΞ των χωρών της Κροατίας, Τσεχίας, Λεττονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Σουηδίας και Μ.Βρετανίας.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «ενόψει των πολλαπλών εκστρατειών παραπληροφόρησης, βλέπουμε μία επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν έτι περαιτέρω οι ικανότητας της StratCom” της ΕΕ.

Η StratCom είναι μια υπηρεσία η οποία δημιουργήθηκε από την ΕΕ, προκειμένου «να ανακαλύπτει και να
απαντά σε ψευδή δημοσιεύματα και ειδήσεις για την ΕΕ, τα οποία προέρχονται και διαδίδονται κυρίως από τη Ρωσία, όπως θεωρεί η ΕΕ».

Όπως αναφέρεται, οι 8 χώρες – μέλη της ΕΕ επιθυμούν να δαπανηθούν επιπλέον κονδύλια στις καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ η StratCom από την ιστοσελίδα της ενημερώνει ότι ανθεί η ρωσική προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση και προωθεί τη διάδοση θετικών ειδήσεων και δημοσιευμάτων για την Ε.Ε. σε όλες τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.


Με στοιχεία της New Europe (https://www.neweurope.eu/)

Περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: