Πιστόλια, κροτίδες και άλλο στρατιωτικό υλικό είχε ο ύποπτος για επιθέσεις κατά Σόιμπλε, ΔΝΤ και Παπαδήμου




Ολόκληρο οπλοστάσιο, εκρηκτικά και πολλές πλαστές ταυτότητες, που παραπέμπουν σε οργάνωση και πιθανόν σε άλλα πρόσωπα και άλλες «γιάφκες», σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κουβαλούσε ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στην πλατεία Αττικής.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρώην υπουργό Οικοομικών της Γερμανίας Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Ο 29χρονος, στο παρελθόν είχε προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές για επεισόδια -και μάλιστα είχε καταδικαστεί μία φορά σε φυλάκιση δύο ετών.

Ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στον εμπρηστικό μηχανισμό που εστάλη στο Βερολίνο και ταυτοποιήθηκε, στάθηκε η αιτία -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Πρώτου Θέματος- να εντοπιστεί ο νεαρός αναρχικός και, έπειτα, από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή, να συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο 29χρονος το τελευταίο διάστημα είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή της πλατείας Αττικής, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εκεί όπου τον βρήκαν τα ξημερώματα και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Κατά πληροφορίες, ο 29χρονος είχε πάνω του δύο όπλα.

Ο χώρος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών συνεργείων της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ σημειώσεις, κινητά και υπολογιστής ερευνώνται. Σκοπός είναι να εντοπιστούν τα άτομα, με τα οποία είχε επαφές ο 29χρονος και να διευκρινιστεί αν εκτελούσε εντολές άλλων ή εάν συμμετείχαν και άλλοι στις αποστολές των δεμάτων.

Έρευνες γίνονται και σε ένα δεύτερο σπίτι, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αντιτρομοκρατική. Ο ίδιος κρατάει αρνητική στάση, δεν λέει το παραμικρό στους αστυνομικούς και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αν και το όνομα του 29χρονου δεν βρισκόταν στις λίστες υπόπτων της Αντιτρομοκρατικής, ο νεαρός είχε εμπλακεί σε επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείου, ενώ είχε δώσει το «παρών» σε πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε άτομα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται στη φυλακή.

Αυτό που ερευνά η αστυνομία είναι το ενδεχόμενο ο νεαρός να αποτελεί τον άτυπο αρχηγό μιας νέας γενιάς των Πυρήνων, να στρατολογήθηκε δηλαδή το 2016 και να οργάνωσε το βραχίονα που έστειλε τα τρομοδέματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο 29χρονος συνελήφθη χθες το πρωί, την ώρα που έβγαινε από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε ταξιδιωτικούς σάκους, ένα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν:

• 8 πλαστές ταυτότητες,
• 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
• πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
• πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
• πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στο διαμέρισμα- κρησφύγετο του 29χρονου και σε άλλα τρία σπίτια.

Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα κρησφύγετα, καθώς εκτιμάται οτι ο συλληφθείς μετέφερε τον οπλισμό σε κάποια από αυτά.

Σημειώνεται ότι και οι οκτώ πλαστές ταυτότητες είχαν τη φωτογραφία του 29χρονου και διαφορετικά στοιχεία η καθεμία, γι’ αυτό θεωρείται πιθανό ότι τις έχει χρησιμοποιήσει ή σκόπευε να τις χρησιμοποιήσει για την ενοικίαση χώρων, αυτοκινήτων, ή άλλες συναλλαγές, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης για την οποία κατηγορείται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: