Περιεκτικές, ουσιαστικές και εμπιστευτικές οι συνομιλίες με Σαουδάραβα βασιλιά, λέει ο Πούτιν




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την συνομιλίες που είχε με τον Σαουδάραβα μονάρχη «περιεκτικές, ουσιαστικές και εμπιστευτικές».

«Είχαμε πολύ λεπτομερείς συνομιλίες στην μεταξύ μας συνάντηση. Μιλήσαμε για τις διμερείς σχέσεις και για την κατάσταση στην περιοχή, δήλωσε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι ήταν μια ιδιαίτερα περιεκτική συζήτηση, ουσιαστική και πολύ εμπιστευτική».

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η ρωσική πλευρά είναι πολύ ικανοποιημένη από την πρώτη επίσκεψη του Σαουδάραβα μονάρχη στην Ρωσία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη αυτή θα δώσει μια νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι αποδέχθηκε πρόσκληση του Σαουδάραβα μονάρχη να επισκεφτεί την Σαουδική Αραβία.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο Ρώσος πρόεδρος, απευθυνόμενος προς τον Σαουδάραβα μονάρχη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη του στην Ρωσία θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και πως η επίσκεψη του αυτή καθ’ εαυτή είναι ένα «εμβληματικό γεγονός». Αναφέρθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν μακρά ιστορία, καθώς, όπως είπε, πριν από 90 χρόνια, το 1926, η Σοβιετική Ένωση υπήρξε το πρώτο κράτος που αναγνώρισε το βασίλειο που ίδρυσε ο πατέρας του σημερινού μονάρχη Αμπντέλ Αζίζ μπεν Σαούντ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

05/10/2017 16:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS,Reuters
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: