Παρέμβαση Μακρόν: Η απελευθέρωση της Ράκα δεν τερματίζει τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος




«Η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν τελείωσε με την απελευθέρωση της Ράκα και η Γαλλία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της προσπάθεια για όσο χρειαστεί», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένα πολιτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς, για την αποκατάσταση της σταθερότητας.

«Οι προκλήσεις της σταθερότητας και της ανοικοδόμησης δεν θα είναι μικρότερες από εκείνες της στρατιωτικής εκστρατείας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας .

Ο αραβοκουρδικός συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χαιρέτισε «την ιστορική νίκη» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, η οποία εκδιώχθηκε από το προπύργιό της, τη Ράκα.

Η Γαλλία έχει προμηθεύσει όπλα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), διαθέτει ειδικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και είναι μία από τις βασικές χώρες που βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές ως μέρος των επιχειρήσεων του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πολεμά το ΙΚ.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας ότι η διακυβέρνηση της Ράκας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις κοινότητες.

«Η Συρία πρέπει επιτέλους να βρει τη διέξοδο από τον εμφύλιο πόλεμο, που τροφοδότησε την τρομοκρατία έπειτα από την καταστολή του δημοκρατικού κινήματος από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Μια πολιτική μετάβαση, αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

20/10/2017 20:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Παρίσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: