Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Ο Ερντογάν θα επιτρέψει στον υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ να δει δικηγόρο!

Ο υπάλληλος του προξενείου των ΗΠΑ που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές την περασμένη εβδομάδα θα συναντήσει τον δικηγόρο του, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Ο Μετίν Τοπούζ συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα επειδή φέρεται να συνδεόταν με το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ότι οργάνωσε την περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος. Η σύλληψή του προκάλεσε διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών, συμμάχων στο ΝΑΤΟ και την αναστολή των υπηρεσιών έκδοσης βίζας.

Ο Ερντογάν λέει πως η Ουάσινγκτον θυσιάζει τις σχέσεις της με την Άγκυρα και κατηγορεί τον πρεσβευτή

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα ως υπεύθυνο για τη διένεξη της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες τον απερχόμενο αμερικανό πρεσβευτή, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον «θυσιάζει» τις σχέσεις της με τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ.

«Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής, το πρόσωπο που το προκάλεσε αυτό είναι ο εδώ πρεσβευτής. Είναι απαράδεκτο εκ μέρους των ΗΠΑ να θυσιάζουν έναν στρατηγικό εταίρο για έναν πρεσβευτή που δεν ξέρει τη θέση του», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε κυβερνήτες επαρχιών στην Άγκυρα.

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης πως οι ΗΠΑ κρύβουν στο προξενείο τους στην Κωνσταντινούπολη έναν ύποπτο που συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον μουσουλμάνο ιερωμένο που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την περυσινή αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία επιμένει στην απόφασή της να αναστείλει την έκδοση στις ΗΠΑ θεωρήσεων εισόδου για ταξίδια στην Τουρκία, ως απάντηση στην αναστολή από την Ουάσινγκτον των υπηρεσιών θεωρήσεων εισόδου που υπάρχουν στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία.

12/10/2017 15:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άγκυρα, Turkey

Be the first to comment on "Ο Ερντογάν θα επιτρέψει στον υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ να δει δικηγόρο!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*