Ντιμπέιτ των υποψηφίων για το νέο φορέα Κεντροαριστεράς: Σε εξέλιξη οι κύκλοι των ερωτήσεων…




Στον πρώτο “γύρο” του ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς τις ερωτήσεις θέτουν δημοσιογράφοι των επαρχιακών ΜΜΕ και απαντούν οι εννέα υποψήφιοι πρόεδροι. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε σε έξι κύκλους, εκ των οποίων δύο με κοινά ερωτήματα προς όλους, τρεις θεματικούς για τη νέα παράταξη, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα και έναν όπου ο κάθε υποψήφιος θα επιλέξει να θέσει ερώτημα σε κάποιον αντίπαλό του.

Οι βασικές θέσεις των υποψηφίων σε όλο των εύρος της θεματολογίας των ερωτήσεων έχουν ως εξής:

Υπέρ της προγραμματικής συμφωνίας με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τάχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε ότι η απλή αναλογική δεν βοηθάει, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Σταύρος Θεοδωράκης: Θα συνεργαστώ με όποιες δυνάμεις θέλουν την κατάργηση της απλής αναλογικής που θα διαλύσει τη χώρα. Στόχος μας ένα μεγάλο κόμμα που θα βάλει τους όρους.

Όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αν θέλουμε να φέρουμε τους πολίτες κοντά μας, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ο Γιάννης Ραγκούσης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης τόνισε: «Οι άλλοι θα αποφασίσουν αν συνεργάζονται μαζί μας» και τάχθηκε υπέρ του γερμανικού εκλογικού συστήματος.

Υπέρ ενός ενιαίου πολυτασικού κόμματος τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης και υποστήριξε ότι χρειάζεται μια κοινή συμφωνία. «Λάθος το ότι δεν δεχτήκαμε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία» είπε ακόμη.

Δημήτρης Τζιώτης: Το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε ως εδώ διότι συνεργάστηκε με τη Δεξιά, αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Όραμά μου η συνεργασία όλως των δυνάμεων της Αριστεράς.

Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι ότι πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες. Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Οι ανισότητες που μας κληροδότησε η κρίση δεν μπορεί να γίνουν κληρονομιά στα παιδιά μας, είπε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα, η Φώφη Γεννηματά. Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός. Δεν αποφασίζω ερήμην του, πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση για αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα.

Για πολιτικές υπέρ των προσφύγων μίλησε ο Γιώργος Καμίνης και πρότεινε σχέδιο «Μάρσαλ» για τους μετανάστες, ώστε να μείνουν στις χώρες τους.

Προτεραιότητές μου η αξιοπιστία και η αλλαγή της συμφωνίας όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, που πρέπει να πάνε στο 2%, την αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου, τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη μίλησε ο Γιώργος Καμίνης.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Κυβερνά με την ακροδεξιά» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

H Οικονομία έχει προβλήματα εξαιτίας της συμπεριφοράς των δημοσίων υπηρεσιών. Ένα τέρας γραφειοκρατίας που εμποδίζει το επιχειρείν. Η διοίκηση στο δημόσιο να ξανάρθει στα χέρια των γενικών διευθυντών. Να μην μας στοιχίζουν τόσα πολλά οι πάνω όροφοι των υπουργείων, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου πριν τις εκλογές τάχθηκε ο Δημήτρης Τζιώτης.

Συνεργασία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και όχι ενοποίησή τους έχουμε συμφωνήσει με την Φώφη Γεννηματά, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Για ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, μετά τις εκλογές, μίλησε ο Γιώργος Καμίνης.

Είμαστε απέναντι στον λαϊκίστικο και δημαγωγικό ΣΥΡΙΖΑ και την πελατειακή και παλαιοκομματική ΝΔ. Είμαστε με την παραγωγή και τη δημιουργία, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.

«Οι λαϊκιστές όταν τα βρουν σκούρα μεταμφιέζονται σε κεντροαριστερούς και οι συντηρητικοί σε μεταρρυθμιστές» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι πρέπει «να βάλουμε στο παιχνίδι τους ανθρώπους που δεν τους χαρίστηκε ποτέ τίποτα, αυτούς που κράτησαν όρθια τη χώρα».

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

30/10/2017 23:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: