Να αποκρουστούν οι προσπάθειες Τουρκίας και ψευδοκράτους για τετελεσμένα, λένε οι Οικολόγοι




“Οι προσπάθειες του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας, που το τελευταίο διάστημα εντείνονται και στοχεύουν στην αναγνώριση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, νομικής υπόστασης για το ψευδοκράτος, πρέπει να αποκρουστούν με κάθε διαθέσιμο μέσο από την Κυπριακή Δημοκρατία”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Η επιστολή της αναφοράς του μονίμου αντιπροσώπου μας, στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, είναι όπως έχουμε ήδη τονίσει ένα βήμα σε σωστή κατεύθυνση, δεν πρέπει όμως να θεωρείται το τέλος της διαδρομής. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να μάθει για την τουρκική τακτική του Κραν Μοντάνα, αλλά και τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί στην μετά τη διακοπή των συνομιλιών εποχή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εφιστούμε ταυτόχρονα την προσοχή ως προς τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό. Η “ουδετερότητα” που εντοπίζεται μετά το Κραν Μοντάνα μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά δυσμενείς εξελίξεις. Για εμάς η παρουσία των δυνάμεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί αυτονόητη επιδίωξη για ένα κράτος του οποίοι περιοχές βρίσκονται υπό ξένη κατοχή. Το σημείο αυτό οφείλει να είναι βασικό στην ατζέντα του Προέδρου Αναστασιάδη και όχι το πως θα χρησιμοποιήσει το Κυπριακό για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/10/2017 12:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: