Μια νέα έκθεση για τον Χάρι Πότερ στο Λονδίνο συνδυάζει τη μαγεία με την… ιστορία

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Μια νέα έκθεση που πραγματοποιείται στο Λονδίνο με αφορμή την 20η επέτειο από την έκδοση του πρώτου βιβλίου με πρωταγωνιστή τον διάσημο μάγο Χάρι Πότερ προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της μαγείας κι όχι μόνο να δουν από κοντά σπάνια αναμνηστικά κι ενθύμια σε συνδυασμό με ιστορικά αντικείμενα.

«Χάρι Πότερ: Μια ιστορία μαγείας» τιτλοφορείται η έκθεση που παρουσιάζεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο. Στους χώρους της οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά αναμνηστικά του Χάρι Πότερ, μεταξύ αυτών το πρώτο σκίτσο που σχεδίασε η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και απεικονίζει τη σχολή Χόγκοουαρτς αλλά και την ιδιόχειρη λίστα της που περιλαμβάνει τους δασκάλους και τα γνωστικά αντικείμενα που θα διδάσκονται.

Μαζί με τα αντικείμενα που σχετίζονται άμεσα με τη συγγραφέα και τα βιβλία της, η έκθεση παρουσιάζει αντικείμενα από τη συλλογή της βιβλιοθήκης, μεταξύ αυτών πάπυρους αλχημιστών από το 1500 και κινέζικα οστά μαντείας που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα.

«Η έκθεσή μας εξερευνά την ιστορία, τη μυθολογία και τη λαογραφία πίσω από τις ιστορίες του Χάρι Πότερ» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο έφορος της έκθεσης Τζούλιαν Χάρισον.

Α.Στέφα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal