Mια ακόμη γυναίκα στον πάγκο του NBA: Η προπονήτρια Τζένι Μπουσέκ στους Κινγκς




Αυξάνεται η γυναικεία παρουσία στους πάγκους του ΝΒΑ. Η Τζένι Μπουσέκ έγινε η δεύτερη προπονήτρια πλήρους απασχόλησης, που δραστηριοποιείται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, μετά την πρόσληψη της από τους Σακραμέντο Κινγκς, στη θέση της βοηθού για την εξέλιξη των παικτών. Η 43χρονη έγινε η δεύτερη βοηθός προπονητή, μετά την Μπέκι Χάμον στους Σαν Αντόνιο Σπερς, που κερδίζουν μία θέση στο τεχνικό επιτελείο ομάδας του ΝΒΑ. 

Η Μπουσέκ, μάλιστα, βρέθηκε στον πάγκο των «Βασιλιάδων», δίπλα στον τεχνικό Ντέιβ Γιέργκερ, στην νίκη των Κινγκς επί των Μάβερικς στο Ντάλας τα ξημερώματα.

«Νιώθω ότι έχω πολλά κοινά με τον Ντέιβ Γιέργκερ, καθώς και οι δύο ασχοληθήκαμε με την προπόνηση επαγγελματιών σε νεαρή ηλικία. Μείναμε κοντά και υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλο», ανέφερε η Μπουσέκ στο ESPN.

Η 43χρονη βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των Σιατλ Στορμ του WNBA μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, όταν και απολύθηκε με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Σε τρεις σεζόν με τους Στορμ είχε ρεκόρ 36-58.

Θοδώρης Ψωμάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: