Ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Mike Pence (3Δ) συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (3Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στην Ουάσιγκτον. Ο πρωθυπουργός που πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, είχε συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde και τον Αντιπρόεδρο, Mike Pence. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti

Μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις ζήτησε ο Πενς από τον Τσίπρα: Τα συγχαρητήρια του αντιπρόεδρου

Τα συγχαρητήρια του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του- έδωσε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στη διάρκεια συνάντησης στο Λευκό Οίκο, στην οποία κυριάρχησαν τα θέματα άμυνα και γεωπολιτικής.

Είναι φανερή από τη σχετική ανακοίνωση η αμερικανική προσπάθεια να ενισχυθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος συμφώνησε χθες με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ενισχυθούν οι συνεργασία και οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Πενς είπε στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, διότι μόνο έτσι θα δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και επανέλαβε την αμερικανική επιθυμία για ελάφρυνση του χρέους.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συνέδεσε τις επενδύσεις και με την απόφαση της Ελλάδας να είναι η Αμερική τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το 2018.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι ο πρωθυπουργός έδωσε στον κ. Πενς ένα φάκελο με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας από το 2013 μέχρι σήμερα.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις γεωπολιτικές σχέσεις που αναπτύσσει η Ελλάδα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο και ζήτησε να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί αυτή η συνεργασία.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου αναφέρονται τα εξής:

«Ο αντιπρόεδρος Mike Pence φιλοξένησε σήμερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο.
Οι ηγέτες τόνισαν τους ισχυρούς και διαρκείς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.
Ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό Τσίπρα για την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη και στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενθάρρυνε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα ωθήσουν τις επενδύσεις και επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για αξιόπιστη ελάφρυνση του χρέους.
Οι ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η τιμώμενη χώρα.
Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και οι ηγέτες επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Τουρκίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Ο Αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο στην ανατολική Μεσόγειο».

Be the first to comment on "Μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις ζήτησε ο Πενς από τον Τσίπρα: Τα συγχαρητήρια του αντιπρόεδρου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*