Mεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό και τον Τάκη Λεμονή μέσα στην Νέα Σμύρνη: Κέρδισε 4-3 τον Πανιώνιο




Μετά από τέσσερις αγώνες, ο Ολυμπιακός πέτυχε νίκη και μάλιστα μέσα στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον εξαιρετικό και φέτος Πανιώνιο, σε ένα συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξη ματς. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να επικρατήσει με 4-3, για την 7η αγωνιστική της Super League.

Πρωταγωνιστής ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με δύο γκολ (37΄, 45΄) κόντρα στην παλιά ομάδα του, ενώ το πρώτο σημείωσε ο Σισέ (19΄) και το τελευταίο ο Φορτούνης με πέναλτι στο 87΄. Ο Σπιριντόνοβιτς μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μασούντ με πέναλτι στο 82΄ και ο Ντουρμισάι στο 84΄ τα γκολ των γηπεδούχων, που γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους για φέτος.

Ένα τραγικό λάθος του Φιγκέιρας έφερε τον Ολυμπιακό με το ξεκίνημα του αγώνα να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ο Πορτογάλος αμυντικός, αντί να γυρίσει στον Προτό, «έστρωσε» στον Σπιριντόνοβιτς, που στο 3ο λεπτό έκανε το 1-0. Όμως οι «ερυθρόλευκοι», όπως συμβαίνει όταν έχουν τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, δεν πτοήθηκαν. Έβαλαν την μπάλα κάτω και άρχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους και οι φάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Και κάπως έτσι ήρθαν και τα γκολ και μάλιστα 3 στον αριθμό, μέχρι να συμπληρωθεί το 45λεπτο!

Στο 19΄ φάουλ του Φορτούνη, κεφαλιά του Σισέ και 1-1. Στο 20΄ κεφαλιά του Πάρντο στο δοκάρι. Και στη συνέχεια ο Ανσαριφάρντ δικαίωσε τον προπονητή του που τον έβγαλε από τη «ναφθαλίνη» και, με δύο γκολ στο 37΄ και στο 45΄ κόντρα στην παλιά ομάδα του, έκανε το 1-3. Στο ενδιάμεσο και δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον Πάρντο στο 39΄ και στο 43΄.

Στο β΄ μέρος ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε και ο Πανιώνιος απείλησε με τον Λάμπρου στο 61΄ και τον Σπιριντόνοβιτς στο 74΄, αλλά ο Προτό ήταν σε ετοιμότητα. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς πήρε «φωτιά». Στο 82΄ ο διαιτητής Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Προτό στον Σπιριντόνοβιτς, ο Μασούντ το εκτέλεσε και έκανε το 2-3. Δύο λεπτά μετά (84΄), ο Ντουρμισάι βρέθηκε απέναντι από τον Προτό και ισοφάρισε. Και στο 87΄ ο Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Οικονόμου πάνω στον Φορτούνη, ο ίδιος το εκτέλεσε και έκανε το 3-4.

Η αγωνία κράτησε και στις καθυστερήσεις, καθώς στο 91΄ το φάουλ του Χατζισαφί πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στο 93΄ ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι, αλλά το 4-3 υπέρ του Ολυμπιακού παρέμεινε και έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε δημιουργηθεί στα τελευταία 4 ματς.

Το ματς παρακολούθησε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, και μάλιστα φορώντας μια μπλε φανέλα της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μασούντ, Γεσίλ, Οικονόμου – Οτζίτζα, Ταχτσίδης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (71΄ Παπαγεωργίου), Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Σιώπης, Κόρμπος (81΄ Ντουρμισάι), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60΄ Λάμπρου), Γεσίλ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΣΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Σισέ, Νικολάου, Ρομαό, Οτζίτζα (64΄ Ταχτσίδης), Φορτούνης (88΄ Μποτία), Σεμπά, Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75΄ Τζούρτζεβιτς).

 Δημήτρης Βασιλόπουλος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: