Με καταγγελίες σε διεθνείς οργανισμούς απαντά η Λευκωσία στην παράνομη Navtex της Τουρκίας




Προκλητική η έκδοση της Navtex και Notam από πλευράς Τουρκίας, με τις οποίες δεσμεύει περιοχές για ασκήσεις κοντά στις κυπριακές ακτές, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Λευκωσία προβαίνει σε διάφορες ενέργειες και καταγγελίες για την ενέργεια αυτή της Άγκυρας.

“Ήταν προκλητική και παράτυπη ενέργεια από πλευράς Τουρκίας η έκδοση στην οποία απαντήσαμε αμέσως με antinavtex. Ήταν προκλητική γιατί η περιοχή αυτή στην οποία γίνονται οι ασκήσεις δεν ενδείκνυται καθόλου να γίνονται ασκήσεις με πυρά, έχει δεσμευτεί η περιοχή, η άσκηση δεν έχει γίνει ακόμη, και παράτυπη γιατί εκδόθηκε από την Τουρκία και όχι από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι οι μόνες αρμόδιες, έχουμε συλλέξει ως Κυβέρνηση και ως κρατικές υπηρεσίες όλα τα στοιχεία και καταγγέλλονται σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και όπου πρέπει και εκεί που πρέπει και θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες ενέργειες τις οποίες δεν θέλουμε να ανακοινώσουμε”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/10/2017 14:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: