Λύπη εκφράζει για τους Αμερικανούς ο Ταγίπ Ερντογάν: Δεν είμαστε κυβέρνηση μίας φυλής, λέει




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε λυπηρή την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τις διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου, σημειώνοντας ότι αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησαν με Αμερικανούς ομολόγους τους σχετικά με το ζήτημα.

«Προπάντων, η απόφαση είναι εξαιρετικά λυπηρή. Για την πρεσβεία στην Άγκυρα να λάβει μια τέτοια απόφαση και να την εφαρμόσει είναι λυπηρό», τόνισε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουκρανία.

“Πολεμικό” το κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας: Ζητά εκτόνωση η Άγκυρα, αλλά προκαλεί και πάλι

“Η Τουρκία δεν είναι κυβέρνηση μιας φυλής”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πιάστηκε εξ απήνης με την αμερικανική ενέργεια και αντιλήφθηκε ότι απ’ εδώ και πέρα οι Αμερικανοί θα απαντούν με μέτρα στις αντιαμερικανικές ενέργειές του, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας. Για το λόγο αυτό, έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να “τα βρει” με τους Αμερικανούς.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανέστειλε την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Αμερικανούς, με εξαίρεση μόνο τις βίζες για μετανάστες, ανταποδίδοντας το μέτρο που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ
ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

09/10/2017 20:29
Πληροφορίες από Mignatiou.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP, ΚΥΠΕ
Κίεβο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: