Και η ακροδεξιά στο κυβερνητικό παιχνίδι στην Αυστρία: Διαβουλεύσεις αναγγέλλει ο Κουρτς




Την έναρξη των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης με το ακροδεξιό κόμμα των Ελεύθερων ανακοίνωσε ο νικήτής των αυστριακών εκλογών Σεμπάστιαν Κούρτς, πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος.

Το ακροδεξιό κόμμα κατέκτησε την τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 5,8%. Σε περίπτωση που οι διαβολεύσεις έχουν αίσιο τέλος αυτό θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του κόμματος των Ελευθέρων στην κυβέρνηση μετά από μια δεκαετία στην αντιπολίτευση.

«Επομένως αποφάσισα να καλέσω τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και το κόμμα των Ελευθέρων σήμερα στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού» ανακοίνωσε ο Κουρτς σε συνέντευξή τύπου προσθέτοντας ότι παραμένει το «plan B» για το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας αν οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα.
Τα δύο κόμματα εξάλλου είχαν ως βασική τους γραμμή στην προεκλογική περίοδο την αυστηροποίηση της στάσης απέναντι στους μετανάστες, τις ταχείες διαδικασίες απέλασης όσων μεταναστών οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου δεν γίνονται δεκτές και τον πόλεμο κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Ο Κουρτς, ο οποίος πήρε τη διερευνητική εντολή την περασμένη Παρασκευή, έχει ανακοινώσει ότι στόχος του είναι να σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή θα έχει «καθαρά φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: