Καταδίκη, αλλά και πολιτική κόντρα για τον άναδρο ξυλοδαρμό Ευέλπιδων στο Μοναστηράκι




«Η χθεσινή βίαιη επίθεση κατά των τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων στο Μοναστηράκι, η οποία οδήγησε στον τραυματισμό και τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, είναι απολύτως καταδικαστέα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Η άνανδρη επίθεση κατά των Ευέλπιδων επιβεβαιώνει το κλίμα ανασφάλειας σε ολόκληρη τη χώρα»

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άνανδρη επίθεση κατά των Ευέλπιδων επιβεβαιώνει το κλίμα ανασφάλειας το οποίο επικρατεί και στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρη τη χώρα. Προφανώς, για τον κ. Τσίπρα, το θέμα είναι ίσως ανεπίκαιρο.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πρωτίστως την απαίτηση να βρεθούν οι δράστες.

Ευχόμαστε στους Ευέλπιδές μας καλή ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά τους».

Ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε τους τραυματίες Ευέλπιδες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Όπως είναι γνωστό, τρεις δόκιμοι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων, ένας στρατιώτης και τρεις ακόμα πολίτες, έπεσαν θύματα τυφλής βίας το απόγευμα της Κυριακής σε ένα από τα κεντρικότερα και πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, κοντά στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι!.

Τα επεισόδια συνέβησαν μετά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα περίπου 30 αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών «εντόπιζε» και ξυλοφόρτωνε όσους, κατά την κρίση των ατόμων αυτών, έμοιαζαν “φασίστες”, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Θύματά τους έπεσαν αρχικά οι τρεις δόκιμοι αξιωματικοί, οι οποίοι επέστρεφαν στην Σχολή Ευελπίδων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν φορούσαν ή όχι την στολή τους. Οι νέοι έτρεξαν να γλιτώσουν και μπήκαν σε καφετέρια, όμως προηγουμένως οι δράστες είχαν κατορθώσει να τους χτυπήσουν τόσο, ώστε οι δύο από αυτούς να μεταφερθούν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, χωρίς πάντως η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

23/10/2017 14:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: