Είχα αποφασίσει πριν τις εκλογές να μην είμαι υπουργός Οικονομικών, ομολόγησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε




Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πεπεισμένος πως τελικά θα μπορέσει να δημιουργηθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων.

Όπως δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, στο Παρίσι, «είμαι πεπεισμένος πως τα τρία κόμματα θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν θα γίνει γρήγορα, θα χρειασθεί λίγο χρόνο. Αλλά πιστεύω πως θα είναι μια πολύ καλή και φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση».

Ο ίδιος στις δηλώσεις του αποκάλυψε πως είχε αποφασίσει να μην είναι Υπουργός Οικονομικών πριν ακόμη τη διεξαγωγή των εκλογών, προσθέτοντας «οκτώ χρόνια είναι αρκετά. Φυσικά, όμως, υπάρχει μια θλίψη».

Ο 75χρονος Σόιμπλε μετά από μια οκταετή θητεία ως Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, θα είναι ο νέος Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, όπως αποφάσισε το κόμμα του και δέχθηκε ο ίδιος.

Δηλώσεις για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ρόλο του στην κρίση της Ευρωζώνης, έκανε και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εφημερίδα Μπιλντ.

Στην ερώτηση για το εάν θα πρέπει να χαίρονται οι Έλληνες και γενικότερα οι νοτιο-ευρωπαίοι για την αποχώρηση Σόιμπλε από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Γιούνκερ απάντησε «οι Έλληνες γνωρίζουν πως ο Σόιμπλε σε μια καθοριστική στιγμή εργάσθηκε προς τα συμφέροντα τους. Η εικόνα που σχηματίσθηκε για αυτόν και τη Γερμανία πολλές φορές δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ο ρόλος του στην Ευρώπη ήταν συναινετικός».

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 02/10/2017 19:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: