Η Ρωσία, ταυτίζεται με Χεζμπολάχ και κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι δεν πολεμούν τους τζιχαντιστές




Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσποιούνται πως πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος και πως σκοπίμως περιορίζουν τις αεροπορικές τους επιδρομές στο Ιράκ προκειμένου να επιτρέψουν στους τζιχαντιστές να εισέλθουν στη Συρία για να καθυστερήσουν την προέλαση του συριακού στρατού που στηρίζεται από τη Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός μείωσε σημαντικά τις αεροπορικές του επιδρομές στο Ιράκ τον Σεπτέμβριο, όταν οι συριακές δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ξεκίνησαν την επιχείρηση για την ανακατάληψη της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ.

«Όλοι βλέπουν ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός προσποιείται ότι πολεμά το Ισλαμικό Κράτος κυρίως στο Ιράκ και για κάποιο λόγο εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι πολεμά το ΙΚ στη Συρία αποφασιστικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ.

Το αποτέλεσμα, πρόσθεσε, είναι ότι μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών έχει μετακινηθεί από τη μεθόριο του Ιράκ με τη Συρία στη Ντέιρ αλ Ζορ, όπου προσπαθούν να εδραιωθούν στην αριστερή όχθη του ποταμού Ευφράτη.

«Οι ενέργειες του Πενταγώνου και του συνασπισμού απαιτούν εξηγήσεις. Η αλλαγή τακτικής τους σημαίνει ότι επιθυμούν να περιπλέξουν όσο περισσότερο μπορούν την επιχείρηση του συριακού στρατού, που υποστηρίζεται από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, να ανακαταλάβει το συριακό έδαφος ανατολικά του Ευφράτη;», διερωτήθηκε ο Κονασένκοφ.

«Ή πρόκειται για μια κίνηση να διώξουν τους τρομοκράτες του ΙΚ από το Ιράκ, αναγκάζοντάς τους να εισέλθουν στη Συρία και να μπουν στον δρόμο της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας;», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, ο συριακός στρατός προσπαθεί να εκδιώξει το ΙΚ από την πόλη αλ Μαγιαντίν, νοτιοανατολικά της Ντέιρ αλ Ζορ, όμως οι τζιχαντιστές ενισχύονται καθημερινά με «ξένους μισθοφόρους» που εισέρχονται από το Ιράκ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

10/10/2017 10:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: