Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για την προσπάθεια επίρριψης ευθυνών για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, η επανασύνδεση της Μαρίε-Ελένης με την μητέρα της μετά την απαγωγή της πριν από έξι μήνες, μια υπόθεση διαφθοράς στη ΜΜΑΔ και η έκπληξη της Ρωσίας για το χειρισμό από την Κυπριακή Δημοκρατία υπόθεσης αγοράς μετοχών της Gazprom, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Σοβαρευτείτε» γράφει στο κύριο της θέμα ότι τα Ηνωμένα Εθνη, δια του εκπροσώπου του ΓΓ Στεφάν Ντουζαρίκ, δηλώνουν πως το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών δεν εξυπηρετεί κανέναν και καλούν τις δύο πλευρές να σταματήσουν. Αλλού, γράφει για έκπληξη της Μόσχας για χειρισμό υπόθεσης αγοράς μετοχών της Gazprom από την Κυπριακή Δημοκρατία, κατηγορώντας την ότι αρνήθηκε την είσοδο σε ρωσική αντιπροσωπεία για έρευνα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι εγκρίθηκε η αλλαγή φύλου από τα 15 στην Ελλάδα και πως τώρα προωθείται και στην Κύπρο νομική ρύθμιση.

Ο «Πολίτης» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αναζητούν συμφωνία για το καλό της Μαρίε», γράφει πως στη Νορβηγία αναζητούν τρόπο διατήρησης της επαφής της Μαρίε Ελένης με τον πατέρα της, δεδομένου ότι η μητέρα διατηρεί την επιμέλεια. Αλλού, γράφει ότι οι συντεχνίες δίνουν χρόνο στην Κυβέρνηση να κάνει δεύτερη σκέψεις εξαγγέλλοντας προειδοποιητική στάση εργασίας στις 26 Οκτωβρίου. Σε άλλο του θέμα γράφει για την εκδήλωση διαμαρτυρίας μαθητών στην Αγλαντζιά για την πρόθεση των δημοσίων Έργων να κόψουν δέντρα για τη διαπλάτυνση του δρόμου.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Δίκτυα διαφθοράς στη ΜΜΑΔ», γράφει στο κύριο του θέμα πως υπάρχουν φοβερές καταγγελίες για διαπλοκή αστυνομικών και υποκόσμου στον τζίρο της λαθροθηρίας με τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρά στο διορισμό ποινικού ανακριτή. Αλλού, γράφει ότι ανεπιτυχής ήταν η προσπάθεια κοινοπραξίας να ακυρώσει διάταγμα άρσης του τραπεζικού απορρήτου για διερεύνηση των συνθηκών κατακύρωσης συμβολαίου του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στην κοινοπραξία. Σε άλλο του θέμα γράφει για την εκλογή της Στέλλας Κυριακίδου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Καταρρέει το αφήγημα του κ. Αναστασιάδη», γράφει στο κύριο της θέμα ότι τα όσα καταγράφει και διαπιστώνει στην έκθεση του ο ΓΓ του ΟΗΕ συγκρούονται με το αφήγημα Αναστασιάδη για το ναυάγιο στον Κραν Μοντανά. Σε άλλο της θέμα γράφει για την επιστροφή στην Κύπρο της Μαρίε Ελένης και στην αγκαλιά της μητέρας της μετά την απαγωγή της από τον πατέρα της πριν έξι μήνες. Αλλού, γράφει για μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η έρευνα των ελεγκτών στον Συνεργατισμό.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βοηθούμε την ρωσική έρευνα», γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε πως η απόφαση του να ανακαλέσει την άδεια για έρευνες στην Κύπρο από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας στην ποινική υπόθεση που αφορά την αγορά μετοχών της Gazprom, ήταν προσωρινή. Αλλού, γράφει για την προειδοποιητική απεργία που εξήγγειλαν οι συντεχνίες ως αντίδραση στην απόφαση της Κυβέρνησης για καταπάτηση συμφωνίας για τις αποκοπές μισθών. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η απόφαση για την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας μπήκε στην αναμονή.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Με άλλα 35 εκ η Τράπεζα Κύπρου αποκτά και Mall», γράφει στο κύριο της θέμα γράφει ότι η Τράπεζα θα δώσει 35 εκ ευρώ για την αποπεράτωση του Mall του Αθηαινίτη αποκτώντας το 51% των μετοχών. Αλλού, γράφει πως το Brexit εκτίναξε τα ενοίκια στην Φρανκφούρτη λόγω κυρίως της μετεγκατάστασης τραπεζικών και επενδυτικών εταιρειών από το Λονδίνο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι δάνεια σε επιχειρήσεις θα παραχωρήσει ο Συνεργατισμός.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/10/2017 08:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: