Ο Νικόλας Παπαδόπουλος στην παρέλαση για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Φωτογραφία Αρχείου, via Facebook

Η χειρότερη Έκθεση στην Ιστορία του Κυπριακού, είπε Ν. Παπαδόπουλος για τα “συμπεράσματα” του Γ.Γ του ΟΗΕ

Κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης, στην Πλατεία του Κόρνου,ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στο ζήτημα της έκθεση του Γ.Γ του ΟΗΕ, λέγοντας ότι το περιεχόμενό της έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε σχετικά με την έκθεση του Γ.Γ του ΟΗΕ ότι «Πρόκειται για τη χειρότερη Έκθεση στην Ιστορία του Κυπριακού, αφού το περιεχόμενό της έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου όσο και με τις διαχρονικές θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς».

Τόνισε δε ότι “με αυτήν την Έκθεση, ο Γενικός Γραμματέας «κλειδώνει», χωρίς κανένα όρο ή προϋπόθεση, τις επικίνδυνες υποχωρήσεις Αναστασιάδη και Χριστόφια των τελευταίων χρόνων.
Διαψεύδει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού οι υποχωρήσεις στο Κραν Μοντανά θεωρούνται ως κεκτημένο της διαδικασίας, δεν επιρρίπτει καμία απολύτως ευθύνη στην Τουρκία, δεν αναφέρει οποιαδήποτε υποχώρηση της Τουρκίας, εισάγει ως στόχο την ενδιάμεση «στρατηγική συμφωνία» αντί της «συμφωνίας για συνολική διευθέτηση» που ήταν διαχρονικά η θέση της πλευράς μας, καθιερώνει την Πενταμερή Διάσκεψη με απούσα την Κυπριακή Δημοκρατία, ως το πεδίο διαπραγμάτευσης όλων των ζητημάτων, θέτει τα θεμέλια ενός νέου συστήματος ασφάλειας και εγγυήσεων με εσαεί ρόλο στην Τουρκία, αφήνει ανοικτή την αποδοχή απαράδεκτων αξιώσεων της Τουρκίας σε σχέση με μόνιμες παρεκκλίσεις από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και το πρωτογενές Δίκαιο”.

Τέλος ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη: «Να ξεκαθαρίσει δημοσίως τη θέση του σε σχέση με αυτή την Έκθεση, η οποία σε πολλά σημεία καταρρίπτει τους δικούς του ισχυρισμούς. Και, παράλληλα να προχωρήσει σε διαβήματα προς τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, έτσι ώστε αυτή η Έκθεση να μην υιοθετηθεί ή καλωσοριστεί, συνολικά, αποσπασματικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, από το Συμβούλιο Ασφαλείας και να μην επιτραπεί να θεωρηθεί ότι περιλαμβάνει «παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών» για τη λύση τους Κυπριακού”.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/10/2017 20:03

Be the first to comment on "Η χειρότερη Έκθεση στην Ιστορία του Κυπριακού, είπε Ν. Παπαδόπουλος για τα “συμπεράσματα” του Γ.Γ του ΟΗΕ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*