Η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία (0-0) από τη Μίλαν: Εκπληκτική η εμφάνιση του γκολκίπερ Ανέστη




Οι Αετοί της ΑΕΚ τόλμησαν στο Σαν Σίρο και επιστρέφουν υπερήφανοι στην Ελλάδα μετά την ισοπαλία 0-0 με τη Μίλαν, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League. Ομως οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ πραγματοποίησαν εμφάνιση που θα μνημονεύουμε για χρόνια, κράτησαν την ισοπαλία και παραμένουν σε τροχιά πρόκρισης από τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε τακτικά άριστο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.  Τα σημαντικά συμβάντα των πρώτων 45 λεπτών το επιβεβαιώνουν. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς των πρώτων 44, αφού το δυνατό διάστημα της Μίλαν ήταν το δίλεπτο 44-46 (μαζί με τις καθυστερήσεις). Εκεί δημιούργησε, εκεί έχασε δυο καλές ευκαιρίες με Κουτρόνε και Αντρέ Σίλβα. Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ τής επέτρεψε να πραγματοποιήσει την πρώτη της τελική προσπάθεια μετά από 18 λεπτά παιχνιδιού κι αυτή ήταν ένα εντελώς ακίνδυνο σουτ του Σούσο.

Η ΑΕΚ έμοιαζε με «κόμπρα» έτοιμη να «δαγκώσει» όταν θα παρουσιαζόταν η δική της στιγμή. Κι αυτό έγινε δύο φορές. Η πρώτη στο 30΄ μετά από τεράστιο λάθος του Μουζάκιο και γενικό «black out» την άμυνα των «ροσονέρι», κλέβει ο Σιμόες και πλασάρει, όμως η μπάλα περνάει… μαρτυρικά δίπλα από το δοκάρι. Η δεύτερη στο 41΄ με το απευθείας σουτ του Τζανετόπουλου από κόρνερ του Γκάλο, που εξουδετέρωσε πολύ δύσκολα ο Ντοναρούμα.

Αυτό που έπρεπε να κάνει πλέον η ΑΕΚ ήταν να μείνει πιστή στον σχεδιασμό της και να συνεχίσει να… εκνευρίζει τους γηπεδούχους που είχαν βγει εκτός ρυθμού. Τουλάχιστον μέχρι το 70΄ έπρεπε να αντέξει… Γλύτωσε στο 55΄ από τη λάθος έξοδο του Ανέστη (κεφαλιά άουτ του Αντρέ Σίλβα), γλύτωσε και στο 58΄ από την «θεϊκή» παρέμβαση του Τζανετόπουλου πριν ο Σούσο «σπρώξει» τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 69΄ ο Ανέστης επενέβη σωτήρια σε τετ-α-τετ με Κουτρόνε και ο χρόνος άρχισε να κυλά υπέρ της ΑΕΚ που έπρεπε να διαχειριστεί και την κοπωση του Μάρκο Λιβάγια ο οποίος αποσύρθηκε στο 75΄.

Στο 80΄ ο Ανέστης πραγματοποίησε ακόμα μία σωτήρια απόκρουση στερώντας μεγάλη ευκαιρία από τον Σούσο ενώ οι παίκτες της Ενωσης είχαν «μείνει» από δυνάμεις. Η υπερπροσπάθειά της, όμως, ανάγκασε και τη Μίλαν να συμβιβαστεί, αφού και οι «ροσονέρι» κράτησαν πολλούς παίκτες στην άμυνα στα τελευταία λεπτά. Αλλωστε, με την ισοπαλία παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου μεμ 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Αντρέας Εκμπεργκ (Σουηδία)
Κίτρινες: Λοκατέλι – Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια

ΜΙΛΑΝ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Τζ. Ντοναρούμα, Μουζάκιο, Μπονούτσι, Ροντρίγκες, Καλάμπρια , Μποναβεντούρα (73΄ Κεσί), Τσαλχάνογλου, Σούσο (83΄ Μπορίνι), Λοκατέλι, Αντρέ Σίλβα (63΄ Κάλινιτς), Κουτρόνε
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Μπακάκης,  Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (90+3΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (64΄ Αραούχο), Λιβάγια (76΄ Μπακασέτας)

* Τη 18άδα της ΑΕΚ συμπλήρωσαν οι Τσιντώτας, Γιαννούτσος, Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Βλαχομήτρος, Πατίτο Ροντρίγκες.
* Με… ανέκδοτο έμοιαζαν τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων που έδειξε ο διαιτητής, χωρίς να έχει υπάρξει τραυματισμός ή κάποια άλλη αξιοπρόσεκτη διακοπή στο ματς
* Εισιτήρια 20.812, Εισπράξεις 506.984

ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μελισσανίδης βρέθηκε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Ο γιος του Δημήτρη, μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες της “Ενωσης” για την εξαιρετική τους εμφάνιση.

Γιώργος  Μανταίος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: