H παράταξη να φέρει στο προσκήνιο νέες δυνάμεις, λέει για κεντροαριστερά ο Ραγκούσης




Την προσωπική πρότασή του για τους άξονες του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε από την Λάρισα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε μεταξύ άλλων, πως βασικός άξονας του νέου φορέα θα πρέπει να είναι «η παράταξη να φέρει στο προσκήνιο νέες δυνάμεις, νέους πολιτικούς και νέα στελέχη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, για να πετύχει ο στόχος αυτός, «θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε την ανανέωση», τονίζοντας πως αυτό σημαίνει πως «πρέπει να θεσμοθετήσουμε ανώτατο όριο θητείας για τους βουλευτές και τους υπουργούς».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε, πως η ψήφος στο πρόσωπό του για την προεδρία του νέου φορέα, «θα είναι η εντολή ώστε στα ψηφοδέλτια της παράταξης θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια θητεία στη Βουλή» σημειώνοντας πως τα υπόλοιπα στελέχη θα αξιοποιηθούν σε άλλα πεδία, όπως είναι η αυτοδιοίκηση, το Ευρωκοινοβούλιο και οι κοινωνικοί χώροι.

Όπως είπε, ένας από τους σημαντικούς πολιτικούς στόχους του νέου φορέα θα πρέπει να είναι «η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας», με στόχο να τεθούν «σε απόλυτη προτεραιότητα τα προβλήματα, οι ανάγκες και οι ελπίδες της νέας γενιάς και των παραγωγικών ηλικιών» ενώ έφερε ως παράδειγμα τα 625 εκατ. ευρώ του πλεονάσματος του 2016, τα οποία, κατά τον ίδιο, «θα έπρεπε να πάνε στους νέους και τις παραγωγικές ηλικίες».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ραγκούσης είπε, πως ένας ακόμα πολιτικός άξονας του νέου φορέα θα πρέπει να είναι μια χειραφετημένη στρατηγική της νέας παράταξης απέναντι στη ΝΔ, σημειώνοντας βέβαια πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα άλλα κόμματα.

«Πρέπει να απελευθερωθούμε ως παράταξη από την Νέα Δημοκρατία, όπως τουλάχιστον οι σχέσεις αυτής της εμπλοκής δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε: «Πολλοί το μπερδεύουν με το αν θα συνεννοούμαστε με την ΝΔ για να λύνουμε τα προβλήματα των πολιτών. Το ίδιο ισχύει στη δική μου την προσέγγιση και για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πολλοί το μπερδεύουν για το αν θα υπάρχει συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώ λοιπόν και λέω όχι στη συγκυβέρνηση, όμως δεν λέω όχι στη συνεννόηση με τα αντίπαλα κόμματα για να λυθούν τα προβλήματα των πολιτών».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την δυνατότητα συνεννόησης του νέου φορέα με τον κ. Μητσοτάκη, με επίκεντρο την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Ραγκούσης είπε, πως για να δουλέψουν οι θεσμοί και για να υπάρχει συναινετική προσέγγιση, «μπορούμε να ψηφίσουμε με τον κ. Μητσοτάκη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον η ΝΔ υπερψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ή τον Γιώργο Παπανδρέου».

«Το σκεπτικό μου δεν είναι να εκβιάσω κανέναν. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος του παρασκηνίου, δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής, όπως μπορεί να έχει μάθει η ΝΔ να λειτουργεί. Λέω ανοιχτά την γνώμη μου. Και λέω λοιπόν, πως έχουμε δύο εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς, που προφανώς κατά την διάρκεια της θητείας τους κάνανε λάθη. Όμως και ο Σημίτης και ο Παπανδρέου προσέφεραν στην χώρα. Και όπως κατά την γνώμη της ΝΔ κάποτε η προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή την οδήγησε ώστε να τον εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι και εγώ λέω ότι ήρθε η ώρα να εκλεγεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς από την παράταξή μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

02/10/2017 14:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ηλ. Σκυλλάκος
Λάρισα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: