H Κύπρος τιμά τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή: Μετάλλιο από Νίκο Αναστασιάδη




Σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του στην τέχνη, ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, τιμήθηκε από το κοινωφελές, επιστημονικό και πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης», ενώ το τιμητικό μετάλλιο απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, βραβεύτηκε για την ταινία του με θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη και αλλά και ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του στην τέχνη και της συμβολής του στην προβολή των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών και γενικότερα στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Σε χαιρετισμό του στο περιθώριο της παρουσίασης του «Making of» της ταινίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απονέμοντας το μετάλλιο είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Γιάννης Σμαραγδής είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος και πολυβραβευμένος δημιουργός πολιτισμού.

Πρόσθεσε ότι «εξήντα χρόνια μετά τον θάνατο ενός παγκόσμιου πολίτη, του Νίκου Καζαντζάκη, η ταινία του φίλου, Γιάννη Σμαραγδή, είναι μια άλλη σημαντικότατη προσφορά στην προβολή και το έργο του μεγάλου Κρητικού δημιουργού».

Απευθυνόμενος στον σκηνοθέτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «επάξια έχετε τιμηθεί από ένα ίδρυμα που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην πατρίδα μας και τον ελληνισμό γενικότερα».

Τέλος, εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη προς το ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης», γιατί, όπως είπε, «μέσα από την προσφορά του στον πολιτισμό έχει δημιουργήσει μια διάσταση του πώς ο καθένας πρέπει να συμπεριφέρεται σε καταξιωμένους πνευματικούς ανθρώπους».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/10/2017 09:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: