H Αίγυπτος τίμησε την ιστορική ιερά μονή της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά




Η Αίγυπτος τίμησε τις προηγούμενες ημέρες το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, εκεί όπου ατενίζουν οι τρεις σημαίες: της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Ιεράς Μονής της Αλεξανδρινής Αγίας.

Οι διήμερες εκδηλώσεις, με την ονομασία «Αγία Αικατερίνη: Πρωτεύουσα των θρησκειών», πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Μάλιστα, την αιγυπτιακή κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι υπουργοί Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Χάλιντ Ελ Ανάνι, Βακουφίων Μοχάμεντ Γκόμαα, Τοπικής Ανάπτυξης Χισάμ Αλ Σερίφ, ο κυβερνήτης του Νοτίου Σινά Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, καθώς και βουλευτές του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου και άλλοι επίσημοι.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επιθυμία των αιγυπτιακών αρχών να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και κρατών, ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν επίσης οι πρέσβεις του Βατικανού, της Λευκορωσίας, της Ουγγαρίας και άλλων χωρών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Σαρμ Ελ Σέιχ την πρώτη ημέρα, στις 29 Σεπτεμβρίου, και συνεχίστηκαν χθες στην ιστορική πόλη της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, εκεί όπου στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι υποδέχτηκε όλους τους επισήμους, ο αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, στο καθολικό της Μονής, όπου πραγματοποιήθηκε μία κοινή προσευχή και με εκπροσώπους άλλων δογμάτων, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση.

Στη συνέχεια, οι επίσημοι μετέβησαν στο μουσουλμανικό τέμενος της πόλης της Αγίας Αικατερίνης, όπου πραγματοποίησαν και πάλι μία κοινή προσευχή, που αναμετέδωσε επίσης η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ομιλίες και μία κοινή πολιτιστική εκδήλωση, όπου οι παραβρισκόμενοι ευχήθηκαν να επικρατήσει η ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή ημέρα για την Αγία Αικατερίνη του Σινά και ιδιαιτέρως για τη στήριξη εκ μέρους της αιγυπτιακής κυβέρνησης, της οποίας ο εκπρόσωπος εξέφρασε το θαυμασμό για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης, τόσο στη βιβλιοθήκη της Μονής, της οποίας τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν από κοινού μέσα στο μήνα Νοέμβριο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

01/10/2017 17:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ν. Κάτσικας
Κάιρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: