Εμπλοκή της Ρωσίας και στο δημοψήφισμα για Brexit, μέσω Facebook, βλέπει βουλευτής των Τόρις




Βουλευτής των Συντηρητικών της Μ. Βρετανίας ζήτησε από το Facebook να παραδώσει πληροφορίες σχετικά με διαφημίσεις που συνδέονται με τη Ρωσία και ενδέχεται να επηρέασαν το αποτέλεσμα για το Brexit.

Όπως υποστηρίζει το Bloomberg, o Damian Collins, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, αιτήθηκε τις σχετικές πληροφορίες στις 19 Οκτωβρίου καθώς το Facebook αντιμετωπίζει πολλαπλές έρευνες στις ΗΠΑ σχετικά με τις διαφημίσεις και τους λογαριασμούς που συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση και επεδίωξαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το 2016.

«Έχουμε λάβει επιστολή από την Επιτροπή Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού και θα απαντήσουμε μόλις έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε το αίτημα», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook, αναφέρει το liberal.gr.

Ο Collins είναι πρόεδρος της Επιτροπή Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία διεξάγει έρευνα για fake news.

Η επιτροπή ζητά από το Facebook να της παράσχει παραδείγματα διαφημίσεων που αγοράστηκαν από συνδεδεμένους λογαριασμούς με ρωσικές «πηγές» και πληροφορίες σχετικά με τη στόχευση αυτών των διαφημίσεων και σελίδων. Ζητά επίσης από το Facebook να αποκαλύψει πόσα χρήματα κέρδισε για αυτές τις διαφημίσεις και πόσες φορές προβάλλονταν οι σελίδες που προωθούσαν.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: