«Δουλέψαμε σκληρά μέσα στο γήπεδο και πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα», λέει ο Έλντερ Λόπες




Η ευρωπαϊκή παρουσία της ΑΕΚ στη σεζόν που διανούμε κρίνεται έως τώρα επιτυχημένη. Το 0-0 εναντίον της Μίλαν στο Σαν Σίρο τοποθετεί την Ενωση σε θέση ισχύος όσον αφορά την πρόκριση στους «32» που θα αποτελέσει αναμφίβολα μια σημαντική επιτυχία. Για τον Ελντερ Λόπες αυτή η «ευρωπαϊκή» χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η αντίστοιχη προηγούμενη εμπειρία του ήταν αποτυχημένη. 

Ο Πορτογάλος αριστερός φούλμπακ που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την ΑΕΚ, ήταν μέλος της Πάκος Φερέιρα που το 2013 έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην Πορτογαλία κατακτώντας την 3η θέση. Ετσι έπαιξε στα play off του Champions League της περιόδου 2013/14, αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Ζενίτ και συνέχισε στο Europa League. Εκεί, κατετάγη τελευταία στον όμιλό της με απολογισμό δύο βαθμών. Συνεπώς, ο 28χρονος Λόπες έχει πανηγυρίσει με την ΑΕΚ τις πρώτες του ευρωπαϊκές νίκες (Μπριζ, Ριέκα), παραμένει αήττητος στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης και μπορεί να κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά.

Ενας από τους κορυφαίους στην αναμέτρηση με τη Μίλαν, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ματς του Σαν Σίρο και τις εμπειρίες του στην Ελλάδα:

«Ηταν πολύ σημαντικό αυτό που καταφέραμε στο Μιλάνο. Αντιμετωπίσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Μίλαν, μια ομάδα με τεράστια ιστορία που έχει επτά κύπελλα πρωταθλητριών. Ομως εμείς παρουσιαστήκαμε πανέτοιμοι, δουλέψαμε σκληρά μέσα στο γήπεδο και πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα»

– Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας;
«Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πάνω σε αυτό. Η προετοιμασία από τον προπονητή μας. Πριν από τον αγώνα χρησιμοποίησε τις κατάλληλες λέξεις για να έχουμε τη σωστή πνευματική προσέγγιση, ενώ η τακτική μας όπως θα είδατε ήταν τέλεια.

– Τι σημαίνει σε προσωπικό επίπεδο το ματς αυτό;
«Είχα αρκετά δυνατά και σημαντικά ματς σε όλη την καριέρα μου, όμως θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα από τα πλέον σημαντικά. Νομίζω ότι πήγαμε εξαιρετικά. Προσωπικά είμαι χαρούμενος τόσο με την προσωπική μου απόδοση όσο και με αυτή των συμπαικτών μου καθώς παρουσιαστήκαμε στο γήπεδο όπως έπρεπε. Ηταν αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς»

– Επέστρεψες σε έναν τέτοιο ματς, μετά από απουσία λόγω τραυματισμού…
Πράγματι αυτά τα παιχνίδια είναι τόσο κομβικά που όλοι θέλουν να συμμετέχουν. Πόσες φορές στη ζωή σου θα έχεις τη δυνατότητα να παίξεις με τη Μίλαν; Εγώ δυστυχώς έμεινα τρεις εβδομάδες εκτός και έχασα την αναμέτρηση με την Αούστρια Βιένης. Τώρα νοιώθω 100% έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπάικτες μου»

– Μετά από τρεις μήνες στην Ελλάδα τα πράγματα είναι όπως τα φανταζόσουν; 
«Μπορώ να πω ότι είναι καλύτερα. Διεκδικούμε το πρωτάθλημα και παίζουμε στους ομίλους του Europa League. Στο Μιλάνο κατακτήσαμε έναν πολύ σημαντικό βαθμό που ίσως μας βοηθήσει να προχωρήσουμε ακόμα πιο μακριά. Οι συνθήκες στην ΑΕΚ είναι ιδανικές για τη δουλειά μας. Συνεπώς, ναι, είναι καλύτερα!»

Γιώργος Μανταίος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: