Διεθνή καμπάνια για τον αυθεντικό Μαραθώνιο από την Ένωση ΞενοδόχωνΑθηνών-Αττικής




Για τρίτη χρονιά φέτος, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού και μαζί της φορείς, Ιδρύματα, Μουσεία, επιχειρήσεις κάθε κλάδου, επαγγελματίες του Τουρισμού και όχι μόνο, εργάστηκαν αφιλοκερδώς για τη δρομολόγηση μιας διεθνούς εμβέλειας καμπάνιας στο εξωτερικό υπέρ του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και για τον εμπλουτισμό της πλατφόρμας συνεργιών http://www.athensauthentic.com, η οποία περιέχει φέτος, εντυπωσιακές προσφορές, δώρα και εκπλήξεις για τους Μαραθωνοδρόμους.

Στόχοι ήταν και είναι η καθιέρωση του Νοεμβρίου ως μήνα Μαραθωνίου δρόμου, η διεύρυνση του χρόνου διαμονής των επισκεπτών, η αύξηση του ενδιαφέροντος για τον αυθεντικό Μαραθώνιο και την ιστορία του, η υποστήριξη του «ευ αγωνίζεσθαι», η δημιουργία ατμόσφαιρας γιορτής στην πόλη και φυσικά, η προβολή της Αθήνας ,Αττικής & Αργοσαρωνικού και των πολλαπλών θεματικών επιλογών που έχει στη διάθεσή του ο επισκέπτης Μαραθωνοδρόμος (ή ο συνοδός του) στην Αθήνα καθ  όλο τον Νοέμβριο.

Τι είναι και τι εμπεριέχει η διαδικτυακή πλατφόρμα http://www.athensauthentic.com/ :

 Η  Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, δημιούργησε το 2015 την συγκεκριμένη πλατφόρμα, συνεργιών και εθελοντισμού – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα http://www.athensauthentic.com/ αρχικά επιθυμώντας να προβάλει στους ξένους επισκέπτες τον αυθεντικό Μαραθώνιο Δρόμο που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και τις πολλές δυνατότητες της πόλης στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Αθήνα.

Η δράση αυτή, υλοποιήθηκε με την συνεργασία των στρατηγικών συμμάχων της ΕΞΑΑΑ, δηλαδή της εταιρείας  Nelios, www.nelios.com  (η οποία δημιούργησε το  site  athensauthentic.com και τα αναγκαία διαδικτυακά εργαλεία) αλλά και της  Marketing Greece www.marketinggreece.com  (η οποία υποστήριξε την καμπάνια στο εξωτερικό και προσκάλεσε εξειδικευμένους δημοσιογράφους και bloggers?δρομείς στην Αθήνα).  Το εγχείρημα πέτυχε με τη συστράτευση όλων των συνεργατών, Υποστηρικτών και Συμμάχων Επικοινωνίας της δράσης, που ο καθένας  αγκάλιασε την ιδέα και συμμετείχε δυναμικά – αναλόγως της εξειδίκευσής του.  ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  2017 – ΕΔΩ: http://marathon.athensauthentic.com/en/Contributors 

 Δημιουργήθηκαν, ή εξασφαλίστηκαν μέσω των συνεργιών:

α)marathon hotels, τα οποία προσφέρουν ειδική υποδοχή και εξειδικευμένες υπηρεσίες στους μαραθωνοδρόμους  (δείτε τα ?marathon hotels? 2017 ΕΔΩ: http://www.allathenshotels.com/attica/webpage/marathon_hotels)

β)marathon stores, μέσω της συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών αλλά και  με παραδοσιακά καταστήματα στη Πλάκα και το Μοναστηράκι  (δείτε τα marathon stores 2017 ΕΔΩ: http://marathon.athensauthentic.com/_storageWeb_/n/17625439016625/Marathon_Stores_2017_final.pdf )

γ) Press trips: Mε την συνεργασία της Marketing Greece και των ?marathon hotels?  εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι και bloggers /δρομείς από την Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία,  θα φιλοξενηθούν και φέτος σε συνέχεια ανάλογων δράσεων των προηγουμένων ετών, συμβάλλοντας στην – με σύγχρονο τρόπο- στη διάδοση της πληροφορίας απ? ευθείας στο ενδιαφερόμενο κοινό -μέσω της πραγματικής συμμετοχής στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας  και της βιωματικής εμπειρίας.

δ)Athens Spotlighted City Card: Φέτος, για πρώτη χρονιά  οι συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο της Αθήνας, που διαμένουν σε Marathon Hotels μπορούν να προμηθευτούν στη reception του ξενοδοχείου τους την εκπτωτική κάρτα “Athens Spotlighted” του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, με προσφορές στην πόλη.  Οι προσφορές και οι εκπτώσεις περιλαμβάνουν πολιτιστικούς χώρους, μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια, νυχτερινά μαγαζιά και επιλεγμένα εμπορικά καταστήματα. Δείτε αναλυτικά τους συμμετέχοντες και τις προσφορές στο www.athenspotlighted.gr

ε)  Εκδηλώσεις, δράσεις, προσφορές, εκπτώσεις, δώρα από 5 ημέρες έως και για όλο τον Νοέμβριο για τους μαραθωνοδρόμους, συγκεντρώθηκαν για δρομείς & συνοδούς του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας. (Οι προσφορές επισυνάπτονται. Επίσης, μπορείτε να δείτε την ενότητα “Offers” του www.athensauthentic.com )   

Οι προσφορές ισχύουν για τις χρονικές περιόδους και με τους όρους που αναγράφονται στην κάθε μία χωριστά.

Τις προσφορές οι Μαραθωνοδρόμοι μπορούν να τις αξιοποιήσουν επιδεικνύοντας:

α) την επίσημη διαπίστευσή τους ή

β) την κάρτα «Athens Spotlighted City Card » του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η συγκεκριμένη κάρτα η οποία εμπεριέχει και τις προσφορές της πλατφόρμας  www.athensauthentic.com, έχει διατεθεί αποκλειστικά σε μαραθωνοδρόμους που διαμένουν σε «marathon hotels» – μέλη της ΕΞΑΑΑ.

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: