“Διεμφυλική Δεξιά”: Ο “προχωρημένος” ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία του “λίγο απ’ όλα”




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Με συγχωρείτε, αλλά ελάχιστη σημασία έχει τι θα ψηφίσει τελικά στην ολομέλεια η Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο-όνειδος σχετικά με την κατοχύρωση αλλαγής φύλου …στα 15 που σκαρφίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής και ευλόγησε στην «Καθημερινή» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως παγκόσμια επιτομή …προοδευτικότητας.

Kαι μόνο το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιφυλάχθηκε και κάθισε μερικές μέρες να το …σκεφτεί , σημαίνει ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει συντηρητικό κόμμα.

Συντηρητική παράταξη με στοιχειώδες ίχνος ιδεολογικού αυτοσεβασμού, αλλά και σοβαρότητας, δεν θα καθόταν καν να κουβεντιάσει τις τρέλες των Τσακαλώτων και άλλων επιφανών Συριζαίων μπουρδολόγων που αφού έγιναν σφουγγαρόπανα των δανειστών και μας ήπιαν το αίμα, έρχονται τώρα να μας μιλήσουν για τον φιλελευθερισμό σε …εναλλακτικά κοινωνικά θέματα.

Κι αντί να τους επιστρέψει το νομοσχέδιο-πατσαβούρι ως απαράδεκτο η κεντροδεξιά, αντιπολίτευση και καλά, παραλίγο να γίνει ουρά του «Ποταμιού» και της «ΔΗΜΑΡ» που έσπευσαν να στοιχηθούν πίσω από τις προκλητικές ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν με την σειρά τους διαπιστευτήρια αριστερής προοδευτικότητας.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο σε πόσες ευρωπαικές χώρες εφαρμόζονται οι «καινοτομίες» Κοντονή για την αλλαγή φύλλου στα 15 με δικαίωμα μελλοντικής αναίρεσης και επιστροφής στο παλαιότερο! Και στην Γερμανία επιτρέπεται να έχεις δεσμό με το ροτβάιλερ σου, αλλά αυτό δεν λέγεται κοινωνική πρόοδος. Κάπως αλλιώς λέγεται και εν πάσει περιπτώσει δεν είμαστε υποχρεωμένοι ακόμη να το λουστούμε, εκτός και αν περιλαμβάνεται στα …ψιλά γράμματα των μνημονίων που υπογράφει ο Τσακαλώτος.

Δεν χρειάζονται ούτε γνωμοδοτικές επιτροπές, ούτε ιατρικά συμβούλια για να καταλάβει κάποιος ότι ένα παιδί 15 ετών, μπορεί να βιαστεί προς μία επιβεβαίωση σεξουαλικού προσανατολισμού. Και προς αυτή την κατεύθυνση δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η βιασύνη. Ούτε στο σχολείο, ούτε στον κοινωνικό περίγυρο, ούτε στην ίδια την οικογένεια.

Επιπλέον οι γελοιότητες «σήμερα αισθάνομαι Δημήτρης, αύριο Δημητρούλα και μεθαύριο…Μήτσος» που προνοεί το νομοσχέδιο του Κοντονή, ευτελίζουν και ένα πράγματι υπαρκτό πρόβλημα νομικής υπόστασης, η ρύθμιση πάντως του οποίου δεν αποτελεί σήμερα την πιό επείγουσα κοινωνική προτεραιότητα. Απλά επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει την ατζέντα με πυροτεχνήματα και να γλυτώνει από τα δύσκολα.

Το ερώτημα είναι τι ακριβώς κάνει η Νέα Δημοκρατία και πέφτει σε τέτοιες παγίδες. Το έχω ξαναπεί: Αν ο Κυριάκος διαφωνεί με το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης, να κάνει γρήγορα ιδρυτικό συνέδριο και να επιχειρήσει να το ξηλώσει. Το λίγο απ΄όλα δεν παίζει σήμερα. Gender fluid δεξιά δεν υπάρχει!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: