Δίχως Βυζάντιο δεν θα υπήρχε Αναγέννηση, είπε ο Παυλόπουλος στη Θεσσαλονίκη




Η έκθεση ΤΕΜΠΛΟΝ, σ’ αυτό το εμβληματικό Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αναδεικνύει όλη την αξία του Βυζαντινού Πολιτισμού στην διαμόρφωση του εν γένει Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τα εγκαίνια της έκθεσης ΤΕΜΠΛΟΝ
στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης πρόσθεσε ο ΠτΔ ότι το Βυζάντιο “προσθέτει τεκμήρια στην, αδιαμφισβήτητη πλέον, ιστορική αλήθεια ότι όχι μόνο το Βυζάντιο και η Βυζαντινή Περίοδος δεν ανήκουν στον «σκοτεινό μεσαίωνα», αλλά, όλως αντιθέτως, δίχως το Βυζάντιο και τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν θα είχε υπάρξει η Αναγέννηση”.

Σημείωσε δε, ότι “πέραν τούτου, η έκθεση «ΤΕΜΠΛΟΝ» μας υπενθυμίζει την ουσία και την αξία του τρίτου πυλώνα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, τον οποίον εκπροσωπεί η Χριστιανική Διδασκαλία και Παράδοση, υφ’ όλες της τις εκφάνσεις. Ιδίως δε στους ταραγμένους καιρούς μας οφείλουμε να συνειδητοποιούμε ότι η Χριστιανική Διδασκαλία, ως αναπόσπαστο στοιχείο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, είναι η Διδασκαλία της «Κοινωνίας Ανθρώπων», της «Οικείωσης» και της «Αλληλεγγύης», η οποία χτίζεται πάνω στα πολιτισμικά θεμέλια της Αρχαίας Ελλάδας και της Αρχαίας Ρώμης, προσθέτοντας στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό τα βασικά ανθρωπιστικά του χαρακτηριστικά. Και μαζί, τις αρχές και τις αξίες του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης και της Δικαιοσύνης, μ’ έμφαση στην αρχή της Κοινωνικής Δικαιοσύνης”.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

27/10/2017 19:40
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: