Άρχισαν τα όργανα: Πρώτες απαγγελίες κατηγοριών για ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ




Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον ενέκρινε χθες την απαγγελία των πρώτων κατηγοριών στην έρευνα για την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για το ζήτημα.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι κατηγορίες, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι όποιοι από τους κατηγορούμενους θα συλληφθούν το συντομότερο τη Δευτέρα.

Αμερικανικές υπηρεσιών πληροφοριών είχαν καταλήξει τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επικρατήσει έναντι της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του προέδρου Τραμπ με τη Μόσχα, καθώς και τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων, όπως αυτό της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης ανέθεσε στα μέσα Μαΐου στον Μιούλερ, τον πρώην διευθυντή του FBI, την έρευνα αυτή.

Ο Πίτερ Καρ, ένας εκπρόσωπος του Μιούλερ, αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο, έπειτα από αίτημα του πρακτορείου Ρόιτερς, σχετικά με την αναφορά του CNN.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για σύμπραξη μελών της εκστρατείας του με Ρώσους και έχει χαρακτηρίσει κυνήγι μαγισσών τις έρευνες γύρω από το θέμα.

Το Κρεμλίνο επίσης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

28/10/2017 05:15
CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: