Από το Ουζμπεκιστάν ο δράστης, οδηγός στην Uber: “Είναι τρομοκρατική ενέργεια” λέει ο Τραμπ και μιλά για το ΙΚ




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης την Τρίτη μέσω Twitter, κάνοντας λόγο περί μιας «τρομοκρατικής» ενέργειας.

Στο μεταξύ, ο δράστης λέγεται Sayfullo Saipov, είναι 29 ετών και κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν. Είναι οδηγός ταξί και εργάζεται στην UBER. Ζούσε στην Ταμπα της Φλόριδας, αλλά ένας φίλος του είπε ότι μετακόμισε στη Νέα Ιερσέη πρόσφατα.

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ τόνισε ακόμη ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «να επιστρέψουν ή να μπουν» στη χώρα.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ΙΚ να επιστρέψει ή να μπει στη χώρα μας αφού το νικήσαμε στη Μέση Ανατολή και αλλού. Αρκετά!», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

Δεν έχει υπάρξει καμιά ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Μανχάταν. Οι αρχές της Νέας Υόρκης προς το παρόν δεν έχουν επιρρίψει την ευθύνη σε κάποια οργάνωση για την ενέργεια, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον ένδεκα.

Ένας 29χρονος οπλισμένος με δύο όπλα ήταν ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβολήσε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η “δήλωση” που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του “συνάδει” με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

01/11/2017 01:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, United States

Sayfullo Habibullaevic Saipov (above), the 29-year-old man suspected of killing eight people and injuring several others when he mowed them down driving a Home Depot truck in New York City, has been identified as a Florida resident originally from Uzbekistan. Via www.dailymail.co.uk
Sayfullo Habibullaevic Saipov (above), the 29-year-old man suspected of killing eight people and injuring several others when he mowed them down driving a Home Depot truck in New York City, has been identified as a Florida resident originally from Uzbekistan. Via www.dailymail.co.uk

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: