Απαράδεκτη η προσπάθεια για εξουδετέρωση Κυπρίων ευρωβουλευτών, λέει η Θεοχάρους




«Η τοποθέτηση μου αναφορικά με την περιβόητη τροπολογία του Γερμανού ευρωβουλευτή Reimer Boge, η οποία εγκρίθηκε χθες από το Ευρωκοινοβούλιο, είναι ότι εάν ήμουν παρούσα θα καταψήφιζα την τροπολογία».

Αυτά ανέφερε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης σε σημερινές της δηλώσεις, και πρόσθεσε: «Ωστόσο θεωρώ αχρείαστη τη διαδικασία που έγινε και το γεγονός ότι έχουμε πικράνει τόσο πολύ ένα άνθρωπο που είναι ένας πραγματικός φίλος της Κύπρου, ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Boge, ένας άνθρωπος που τιμήθηκε από την εκκλησία της Κύπρου και τον Αρχιεπίσκοπο και θα τιμηθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις υπηρεσίες του».

«Επισημαίνω» τόνισε «η τροπολογία Boge έχει κατατεθεί εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον στο ΕΚ, αλλά ουδείς έκρινε ότι έπρεπε να ενημερώσει τους έξι Ευρωβουλευτές για την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας. Κρατήθηκε εν κρυπτώ και παραβύστω. Ούτε οι υπηρεσίες της Μόνιμης Αντιπροσωπείας, ούτε ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος χθες κατακεραύνωσε όσους καταψήφισαν την τροπολογία, δεν μας ενημέρωσε για την ύπαρξη της. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο».

«Θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια που καταβάλει η Κυπριακή Κυβέρνηση να εξουδετερώνει τους Ευρωβουλευτές ή να νομίζει ότι μπορεί να πετύχει κάτι ερήμην των Ευρωβουλευτών είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι «εμείς επιμένουμε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση οφείλει να ελέγχει τα κονδύλια τα οποία διοχετεύονται προς την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, αν μπορούν οι κατοχικές αρχές να θεωρούνται Τουρκοκυπριακή κοινότητα, διότι με απόφαση του Συμβουλίου του 2004 και με εντολή προς την επιτροπή έχει καταγραφεί ότι δεν μπορεί να παρακάμπτεται η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμιά περίπτωση».

«Έχω υποβάλει ήδη αίτηση για τη σύσταση Ad Hoc επιτροπής για να ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η λεγόμενη τουρκοκυπριακή διοίκηση τα κονδύλια τα οποία παίρνει από την ΕΕ και ζήτησα τη στήριξη του Ευρωβουλευτή Boge προς αυτή την απόφαση, και ήδη η πρώτη πληροφορία που έχω είναι ότι θα στηρίξει την προσπάθεια μας» είπε καταληκτικά.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/10/2017 15:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: