Αντιπαράθεση Καμμένου με Τσιάρα στη Βουλή: Και τι δεν είπαν μεταξύ τους…




«Αντί να ενεργείτε ως όργανα εγκληματικών οργανώσεων, σήμερα θα έπρεπε να απολογείστε για τον κ. Αυγενάκη», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που για ακόμη μια φορά κλήθηκε να απαντήσει για τον τρόπο που εξόφλησε τη διαμονή του σε πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο. Αυτή τη φορά την επίκαιρη ερώτηση είχε υποβάλει ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.

«Εγώ δεν χάλασα δημόσιο χρήμα, δεν χάλασα χρήμα από τον ελληνικό λαό. Πήγα σε υπηρεσιακό ταξίδι. Εξόφλησα από την τσέπη μου για τη διαμονή μου στο ξενοδοχείο που διέμεινα με την γυναίκα μου στο Λονδίνο», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Χρέωσα την κάρτα μου για την κράτηση του ξενοδοχείου και φεύγοντας εξόφλησα από την τσέπη μου, διότι είχα επάνω μου μετρητά και δεν ήθελα η κάρτα να φορτωθεί 2.000 ευρώ παραπάνω», προσέθεσε ο Πάνος Καμμένος και απευθυνόμενος στον Κ. Τσιάρα είπε, μεταξύ άλλων: «Επειδή αναφερθήκατε σε άλλου είδους ζητήματα, θα σας πω να μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσομπάνη. Σήμερα θα έπρεπε να απολογείστε για τον κ. Αυγενάκη εδώ μέσα.

Και επειδή εγώ με τη γυναίκα μου όταν πηγαίνω στο εξωτερικό πληρώνω από την τσέπη μου, και η γυναίκα μου εργάζεται, και έχει και πόθεν έσχες, να ψάξετε να βρείτε εκείνους που οι γυναίκες τους δεν έμπαιναν στο πόθεν έσχες».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τσιάρας είπε ότι υπάρχει μείζον ζήτημα για τα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το πώς πληρώθηκε η διαμονή του στο Λονδίνο. Ο κ. Τσιάρας επικαλέστηκε απάντηση που είχε δώσει ο υπουργός πριν λίγο καιρό στη Βουλή ότι η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα, αλλά, όπως είπε, λίγο μετά αποκαλύφθηκε ότι δεν πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα αλλά με μετρητά.

«Αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα, διότι ο κ. Καμμένος είπε αυτά μπροστά στην εθνική αντιπροσωπεία, αποδείχθηκε όμως ότι δεν ήταν πραγματικά», είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε ότι «κανείς υπουργός δεν μπορεί να μη λέει την αλήθεια αλλά να λέει τόσα αυταπόδεικτα ψεύδη και αυτό συνιστά τεράστιο θεσμικό ατόπημα». «Θα μπορούσατε να ζητήσετε συγνώμη διότι εν πάση περιπτώσει δεν καταλάβατε καλά, αλλά το να δίνετε ψευδείς απαντήσεις δεν συνιστά συνετή στάση», είπε ο κ. Τσιάρας.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε ότι ο κ. Καμμένος δεν δίνει σοβαρή κοινοβουλευτική απάντηση και δεν τηρεί στάση ευθύνης διότι έχει δηλώσει στη Βουλή ότι πλήρωσε με την κάρτα του. «Αποδείχθηκε ότι είπατε ψέματα», ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

O Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι έχει επιληφθεί της υποθέσεως αυτής η δίωξη εκβιασμών της ΕΛΑΣ. «Εντός των επομένων ημερών θα δείτε εκδότες, θα δείτε εμπόρους όπλων και συναδέλφους σας να εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία ενεργώντας ως όργανα συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο μια υποκλαπείσα προσωπική απόδειξη. «Εύχομαι να μην σας συμβεί να σας κυνηγάνε από πίσω και να παίρνουν παρανόμως τέτοιου είδους αποδείξεις και να βγαίνουν μέσω εφημερίδος. Εσείς δέχεστε ότι μπορεί ένας βουλευτής στην προσωπική του ζωή να παρακολουθείται από διάφορους τύπους και να υποκλέπτουν την απόδειξη που πλήρωσε κάτι», είπε ο κ. Καμμένος.

«Πλήρωσα από την τσέπη μου και θα σας θυμίσω ότι κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας όταν ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών πήγαιναν με αμπιγιέζ και μακιγιέζ στο εξωτερικό και πλήρωνε το ελληνικό Δημόσιο. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πήρε μαζί της 110 άτομα», είπε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε: «Εγώ πήγα στο Λονδίνο σε υπηρεσιακή αποστολή και πλήρωσα από τη τσέπη μου, χρέωσα την κάρτα μου και εξόφλησα με μετρητά και αν δεν ζητήσετε συγνώμη θα αναγκαστώ να κινήσω διαδικασία αστικής αποζημίωσης και ποινικής δίωξης διότι λέτε ότι ψευδώς είπα πως χρησιμοποίησα την κάρτα μου ενώ τη χρησιμοποίησα και ότι ψευδώς χρέωσα την κάρτα μου ενώ την χρέωσα».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

30/10/2017 20:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: