Άντεξε ηρωϊκά η Ξάνθη με εννέα παίκτες . Κράτησε το 1-1 με την ΑΕΚ




Παρότι ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες, η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει στο 1-1 την ΑΕΚ και να τη «γκρεμίσει» από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου πλέον αναπαύεται ο ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Super League έγινε στα Πηγάδια, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπρίτο στο 40΄, ενώ ο Βράνιες ισοφάρισε στο 88΄. Αποβλήθηκαν οι Φλίσκας στο 56΄ με δεύτερη κίτρινη και ο Σβάρνας στο 73΄ με απευθείας κόκκινη.

Ξεκούραστη και με όλα τα επιθετικά «όπλα» στην ενδεκάδα της, η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να γίνεται ιδιαίτερα απειλήτική για τους γηπεδούχους. Αντίθετα, η Ξάνθη προηγήθηκε σε χρονικά κομβικό σημείο με εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Μπρίτο στο 40΄. Η αντίδραση της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ήταν «φουλ επίθεση», η απόδοσή της ανέβηκε κατακόρυφα και η ισοφάριση έμοιαζε θέμα χρόνου. Επεσε όμως πάνω στον εκπληκτικό Ζίβκο Ζίβκοβιτς… Ο Σέρβος γκολκίπερ ήταν πάντα «εκεί» όποτε χρειάστηκε και ιδίως στο 47΄ όταν πραγματοποίησε απόκρουση παγκόσμιας κλάσης σε κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου.

Με τον Λιβάγια να κινείται κυρίως εκτός περιοχής και τον Αραούχο να παραμένει σε «ρηχά νερά», οι φιλοξενούμενοι υστερούσαν επιθετικά. Ακόμα κι όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φλίσκας (55΄) οι διάδρομοι προς την περιοχή της Ξάνθης παρέμειναν… ερμητικά κλειστοί. Δεν είναι τυχαία η Ξάνθη η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος…

Στο 73΄ ο Μάρκο Λϊβάγια εκμεταλλεύτηκε την απειρία του Σβάρνα (πρώην της ΑΕΚ) κερδίζοντας μια αποβολή που ο νεαρός θα μπορούσε να αποφύγει. Με εννέα παίκτες πλέον, η αποστολή της Ξάνθης απέκτησε χαρακτήρα… έπους. Κράτησε μέχρι το 88΄ όταν δέχτηκε την ισοφάριση από τον Βράνιες μετά από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Μάνταλου. Ακόμα κι έτσι, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που έφτασε του 10 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φλίσκας, Λισγάρας, Μπρίτο, Σιλά, Κασάδο – Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Σιμόες, Αραούχο
ΚΟΚΚΙΝΗ: Φλίσκας (56΄-δεύτερη κίτρινη), Σβάρνας (73΄)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Κίκε (64΄ Γέντρισεκ), Μπρίτο (75΄ Σιλά), Ρότσε (59΄ Σβάρνας)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (65΄ Λόπες), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (76΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (69΄ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο.

Γιώργος Μανταίος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: