Βαριές καταγγελίες για διαφθορά στην Κύπρο: Δεν με αφορούν, απαντά ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ




“Έχω μιλήσει με τον Δήμαρχο Πάφου και του ζήτησα να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στην Αστυνομία, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι κατηγορίες”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού. 

Σε δηλώσεις του στο “Μεσημέρι και κάτι” του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορούν οι καταγγελίες Φαίδωνος και δεν γνωρίζει σε ποιους απευθύνονται.

Όπως επεσήμανε, “ο σωστός δρόμος είναι αυτός της κατάθεσης στις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε οι καταγγελίες να διερευνώνται προτού κάποιος μιλά δημόσια για κάτι”. Όπου υπάρχουν ευθύνες να απονέμονται, να μην ξεκινάμε αντίθετα, τόνισε.

Σε σχέση με το κατά πόσο ο ίδιος προχώρησε σε ανακαίνιση, ξεκαθάρισε ότι διατηρεί ένα σπίτι στις Αρόδες, το οποίο, όπως είπε, είναι μικρό και το μόνο που έκανε είναι ότι άλλαξε την πόρτα και τα παράθυρα και ένωσε το αποχωρητήριο με το υπόλοιπο σπίτι γιατί πριν δεν ήταν ενωμένο. Επεσήμανε ότι τη δουλειά την έκανε ο συμπέθερος του μαζί με ένα άλλο άτομο, ενώ τα υλικά τα αγόρασε ο ίδιος και τους τα πήρε.

Ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι καμιά σχέση δεν έχει με τις καταγγελίες Φαίδωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive τα θέματα για τα οποία κατέχει στοιχεία ο Δήμαρχος Πάφου είναι πολλά, μεταξύ αυτών και η διαφθορά στην Εθνική Φρουρά, για την οποία το πολιτικό σκηνικό “έχει πάρει φωτιά”.

Μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει στο Ράδιο Πρώτο ότι τέσσερις πολιτικοί των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ έλαβαν το 1999, αποκάλυψε, προμήθειες για την απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων TOR M1, σε αντάλλαγμα, αφού δεν κατέληξαν οι πύραυλοι S 300 στην Κύπρο.

Όπως είπε ο ίδιος, από το αεροδρόμιο Πάφου οι τέσσερις πολιτικοί μετέβησαν με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Ελβετία, είπε, όταν αγοράστηκαν οι πύραυλοι TOR M1, και ο καθένας πήρε από ένα βιβλιάριο καταθέσεων, αφού το βράδυ είχαν επενδύσει στο καζίνο 540 χιλιάδες ευρώ όλοι μαζί.

Η κατάθεση  του Δημάρχου Πάφου αναμένεται να αξιολογηθεί προκειμένου να διαφανεί ποιες ενέργειες προκύπτουν και ακολούθως η Αστυνομία θα αρχίσει διερεύνηση των καταγγελιών.

Η Αστυνομία αναμένεται να λάβει σειρά καταθέσεων μετά τις νέες καταγγελίες του κ. Φαίδωνος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: