Τρόμο προκαλεί δήλωση του Κιμ Γιονγκ Ουν: Βρισκόμαστε κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων




Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της χώρας.

Διαβεβαιώνοντας ότι ο απώτερος στόχος του στρατιωτικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ είναι να επιτύχει «μια ισορροπία δυνάμεων» με τις ΗΠΑ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι η εκτόξευση του βαλλιστικού πύραυλου μεσαίου βεληνεκούς Hwasong-12 την Παρασκευή το πρωί, που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, στέφθηκε με επιτυχία και αύξησε περαιτέρω τις «στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες» της χώρας του.

Νωρίτερα χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ψήφισμά του «καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο» την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για μια «πολύ προκλητική» ενέργεια.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στόχος της Βόρειας Κορέας είναι να πετύχει μια «ισορροπία» στρατιωτικών δυνάμεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανέφερε σήμερα το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), μια μέρα μετά την νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και κατέπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

«Ο τελικός μας στόχος είναι να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ και να κάνουμε τους κυβερνώντες των ΗΠΑ να μην τολμούν να μιλούν για μια στρατιωτική επιλογή ενάντια στην DPRK» (Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας), δήλωσε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το KCNA.

Καλεί την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις απειλές ενάντια στην Βόρεια Κορέα

Ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ Τσούι Τιανκάι κάλεσε χθες τις ΗΠΑ να αποφεύγουν να εκτοξεύουν απειλές ενάντια στην Βόρεια Κορέα, μία μέρα μετά την νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και κατέπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού
«Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν…πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τώρα, ώστε να υπάρξει μια πραγματικά αποτελεσματική διεθνής συνεργασία σε αυτό το θέμα», τόνισε ο Τιανκάι στους δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση της πρεσβείας.
«Θα πρέπει να αποφεύγουν να εκτοξεύουν και άλλες απειλές. Θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για την επαναφορά του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

16/09/2017 03:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States
Σεούλ, Korea Republic

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: