Το Λονδίνο δεν επιθυμεί Ευρωπαίους εργαζομένους με χαμηλά προσόντα, αναφέρει κείμενο εργασίας…




Η Μ. Βρετανία επιθυμεί να θέσει τέλος στην των εργαζομένων μετά την έξοδό της από την Ε.Ε. και να περιορίσει τη μετανάστευση των Ευρωπαίων εργαζομένων με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα, σύμφωνα με έγγραφο της βρετανικής Κυβέρνησης που δημοσίευσε η εφημερίδα The Guardian.

Στο έγγραφο 82 σελίδων που εκπονήθηκε τον Αύγουστο από το βρετανικό ΥΠΕΣ αναφέρονται τα ακόλουθα: «Για να θεωρηθεί πλεονέκτημα για τη χώρα στο σύνολό της η μετανάστευση δεν θα πρέπει να αποφέρει οφέλη μόνο στους ίδιους τους μετανάστες, αλλά και να ωφελεί οικονομικά τους νυν κατοίκους».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το ΥΠΕΣ προωθεί μέτρα με στόχο τη μείωση των αφίξεων Ευρωπαίων μεταναστών που έχουν χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα μετά το BREXIT. Βάσει αυτού του κειμένου, οι μετανάστες που διαθέτουν χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα θα έχουν δικαίωμα άδειας παραμονής για δύο έτη το μέγιστο, ενώ οι εργαζόμενοι που κατέχουν υψηλές θέσεις θα έχουν δικαίωμα άδειας παραμονής διάρκειας από 3-5 έτη.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα μία εκ των προτάσεων είναι επίσης η σταδιακή εισαγωγή ενός νέου μεταναστευτικού συστήματος που θα περιορίσει δραστικά το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην οικογενειακή επανένωση και θα υποχρεώσει την επίδειξη διαβατηρίου και όχι ταυτότητας για τα άτομα που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα.

Ωστόσο, στο κείμενο υπογραμμίζεται πως οι προτάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό πρέπει να γίνουν αποδεκτές από το σύνολο της Κυβέρνησης και να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε.

Με στοιχεία The Guardiam 5/9/2017

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: