Το ΔΝΤ έχει κοινό μηχανισμό αξιολόγησης για όλες τις τράπεζες, λέει ο Τσακαλώτος




Ο Σόιμπλε δεν έχει πλέον την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να τεθεί εκτός Ε.Ε. είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας ότι το ΔΝΤ δεν ζητά διαφορετικό μηχανισμό αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ανέφερε επίσης ότι δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης που προβλέπει ο SSM.Tα στρες τεστ θα γίνουν ταυτόχρονα για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, είπε αλλά τα αποτελέσματα θα εκδοθούν πριν από την έξοδο από το πρόγραμμα.

Το όραμα του κ. Σόιμπλε για την Ευρώπη δεν περπατάει σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος με αφορμή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την Γερμανία ότι δέχτηκε τελικά την μετακίνησή του στην προεδρεία της γερμανικής βουλής.

Ξέρουμε ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε με τα καλά του και τα κακά του. Υπήρξε περίοδος που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ όμως τώρα δεν έχει αυτή την άποψη. Ο κ Σόιμπλε ήταν ευρωπαϊστής, όχι όπως εγώ σημείωσε.

Οι αλλαγές που θέλει να φέρει στην Ευρώπη ο κ. Μακρόν και ακολουθεί η κ. Μέρκελ είναι σε διαφορετικό κλίμα ανέφερε και απέφυγε να τοποθετηθεί για τις απόψεις του φερόμενου ως νέου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας του προέδρου του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών κ.Λίτνερ. Δεν ξέρω τι θέλει ο κ. Λίτνερ είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

27/09/2017 21:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: